Toţi pasagerii unui autocar de români întors din Italia au fost băgaţi în carantină. 21 de persoane au fost cazate într-un hotel

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 15:06
Toţi pasagerii unui autocar de români întors din Italia au fost băgaţi în carantină. 21 de persoane au fost cazate într-un hotel
21 de persoane întoarse din Italia au fost băgate în carantină. Sursa foto: realitatea.net

Un autocar în care se aflau cu 21 de români şi care a plecat, luni, din Italia cu direcția România, a fost băgat marţi în carantină imediat ce a trecut de vama din Giurgiu.

Un autocar plin cu români care se întorcea din Italia a fost bagat în carantină imediat ce a trecut de vama Giurgiu

Toţi pasagerii unui autocar, inclusiv şoferul acestuia, au fost puşi în carantină de către autorităţile din România imediat ce aceştia au trecut de vama Giurgiu. Autocarul a plecat luni din Italia.

Toate 22 de persoane au fot puse în carantină în hotelul Sport. În plus, autocarul cu care au ajuns românii în ţară va fi decontaminat şi  sigilat, după cum a declarat Aneta Matei, prefectul de Giurgiu.

Românii care s-au întors din Calabria, Italia au fost cazaţi într-un hotel aflat în subordinea Direcţiei de Tineret şi Sport Giurgiu. De asemenea, persoanele intrate în carantină vor primi mâncare în regim de catering.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis luni seară suspendarea transportului rutier  de persoane pe toate cursele însore şi dinspre Italia. Restricţiile de transport vor fi valabile între 10 şi 31 martie 2020.

Italia a intrat de astăzi în carantină. Astfel, nimeni nu va ieşi şi nimeni nu va intra în ţară decât dacă prezintă motive bine întemeiate.

Nu există timp, contagiunea este în creștere. Vom adopta reguli și mai stricte. Obiceiurile zilnice trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: STAI ACASĂ.

Nu va mai exista o zonă roșie – va exista Italia ca zonă protejată. Călătoria în întreaga peninsulă va fi evitată dacă nu există motive dovedite pentru locul de muncă, cazuri de necesitate și motive de sănătate.

Adăugăm interdicția adunărilor în aer liber. Înțelegem nevoia de socializare, dar nu ne mai putem permite aceste episoade de socializare care pot adânci epidemia”, a declarat Giuseppe Conte, premierul Italiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×