Drumurile din România, în urma celor din Burundi, Zimbabwe sau Liberia. Ce loc ruşinos ocupă în topul celor mai proaste drumuri din lume! GALERIE FOTO

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Galerie foto
30/09/2017, 00:00
Drumurile din România, în urma celor din Burundi, Zimbabwe sau Liberia. Ce loc ruşinos ocupă în topul celor mai proaste drumuri din lume! GALERIE FOTO GALERIE FOTO

Drumurile din România sunt mai proaste chiar şi decât cele din Burundi, Zimbabwe, Liberia, Tanzania sau El Salvador! Potrivit unui studiu, România ocupă un loc mai mult decât ruşinos în topul celor mai proaste drumuri din lume! Vezi mai multe imagini sus, în GALERIA FOTO

România se situează pe locul 120 în lume din punct de vedere al calităţii infrastructurii rutiere, potrivit raportului anual privind competitivitatea economică publicat, miercuri, de Forumul Economic Mondial, informează Economica.net. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Topul celor mai proaste drumuri din lume

Deşi drumurile din România sunt mai bine cotate decât anul trecut, când eram pe locul 128, infrastructura autohtonă este în continuare în urma unor economii de frontieră din Africa, Asia sau America Latină.

Drumurile din România sunt mai proaste decât ele din Gambia, Tadjikistan, El Salvador, Ghana, Zambia, Mali, Tanzania, Uganda, Etiopia, Cambodgia, Sierra Leone, Mongolia, Bangladesh, Bosnia-Herţegovina, Liberia, Burundi, Nepal, Zimbabwe sau Venezuela, potrivit raportului.

Calitatea infrastructurii se numără printre principalii piloni ai competitivităţii economice, potrivit studiului. Astfel, scorul prost al României la infrastructura rutieră trage puternic în jos poziţia ţării la general, de departe cea mai proastă din UE.

România a alocat cei mai mulţi bani din regiune, ca procent din veniturile bugetare, pentru investiţiile publice, dar are cele mai proaste drumuri, potrivit unei analize din 2016 a Consiliului Fiscal. Totodată, România are cea mai proastă rată de absorbţie a fondurilor structurale UE pentru infrastructură.

România a căzut şase poziţii în topul global al competitivităţii economice compilat de Forumul Economic Mondial, până pe locul 68, fiind devansată de ţări ca Georgia, Columbia, Botswana şi Rwanda. În studiul 2015-2016 România se găsea pe locul 53, cea mia bună poziţie ocupată după 2012.

Mai rău decât România stau doar Croaţia şi Grecia. Ţara vecină la sud, cu care împărţim ultimul loc în UE la indicatori precum nivelul de trai, este pe locul 49 în topul competitivităţii. Raportul analizează toţi factorii, politicile şi calitatea instituţiilor care influenţează nivelul de productivitate al unei economii şi, implicit, potenţialul de prosperitate al ţării. Indicatorii măsuraţi sunt grupaţi pe 12 piloni: instituţii, infrastructură, situaţia macroeconomică, sănătate şi educaţie primară, educaţie universitară şi training, eficienţa pieţei de bunuri, eficienţa pieţei muncii, gradul de dezvoltare al pieţei financiare, pregătirea tehnologică, mărimea pieţei, gradul de sofisticare a mediului de afaceri şi inovaţia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×