Topul celor mai bune oraşe din România

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/03/2018, 11:34
Topul celor mai bune oraşe din România

Realizatorii celui mai amplu studiu despre locuire în România au ţinut cont de opiniile locuitorilor din marile oraşe şi au luat în calcul 10 criterii majore, valabile în toată Europa.

Studiul a ţinut cont de 10 criterii esenţiale, printre care costurile, siguranţa, accesul la centrele comerciale sau posibilitatile de recreere. Astfel, peste 30.000 de români au decis că Braşovul este cel mai avantajos oraş din Romania, urmat de Oradea şi Cluj Napoca.

Iar Braşovul a fost considerat oraşul în care sunt şi cele mai curate cartiere. Sunt sigure şi echilibrate şi din punct de vedere al costului. La polul opus este Alexandria, oraş aflat pe ultimele locuri în toate topurile, de la siguranţă, la transport sau facilităţi de educaţie şi medicale.

Cel mai scump oraş din ţară nu e Bucureşti, ci Cluj Napoca. În primul rând, din cauza ca preţurile apartamentelor, care sunt comparabile cu cele din marile oraşe europene.

Surprinzător, Capitala este în afara topurilor, este oraşul extremelor, spun specialiştii. Singurele lucruri pozitive sunt oportunităţile şi fascinaţia marelui oraş.

Sursă: www.stiriletvr.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×