Top 300 Capital. Fraţii Dedeman l-au detronat pe Ion Ţiriac! Anastasia Soare e în top 5

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 18:48
Top 300 Capital. Fraţii Dedeman l-au detronat pe Ion Ţiriac! Anastasia Soare e în top 5
Frații Dedeman sunt cei mai bogați români din topul 300 Capital. Sursa foto: adevarul.ro

Ion Țiriac a fost detronat în topul 300 al celor mai bogați români, publicat recent de revista Capital. „Vinovați” pentru această performanță sunt Dragoș și Adrian Pavăl, nimeni alții decât afaceriștii cunoscuți sub numele de „frații Dedeman”.

Ion Țiriac, detronat de frații Dedeman în topul celor mai bogați români

Prin urmare, fostul mare jucător de tenis ocupă locul al doilea, cu o avere estimată undeva la 1,9-2 miliarde de euro. Podiumul este completat de Daniel Dines (UiPath),  Anastasia Soare (Anastasia Beverly Hills) și Dan Voiculescu (Antena Group).

Urmează Zoltan Teszari (RCS&RDS), Gruia Stoica (Grampet), Iulian Dascălu (Iulius și Atterbury), Radu Dimofte ( Sphera Franchise Group) și Anca Vlad, (Fildas Catena). În ceea ce-i privește pe celebrii patroni ai companiei specializate în vânzarea materialelor de construcții și amenajări interioare, aceștia au o avere estimată la peste 2 miliarde de euro.

Frații Dedeman vor să investească în fotbal

Cei mai bogați români se gândesc foarte serios să investească în fotbal, pentru a transforma echipa din Bacău, orașul lor natal, într-o forță a ligii întâi. Este nevoie, însă, de un stadion demn de o formație care se respectă, astfel că în ultimele luni s-a discutat intens despre posibilitatea ca frații Pavăl să ridice o arenă impresionantă, care ar urma să aibă 25.000 de euro.

În ceea ce privește costurile totale, acestea ar ajunge până la 25 de milioane de euro, potrivit informațiilor din presa locală. Înainte de toate, afaceriștii au analizat foarte multe variante înainte și au căutat un oraș care să aibă cam același număr de locuitori ca Bacăul. Au ajuns astfel la Regensburg, care în 2016 avea o populație estimată undeva  la 145.465 de locuitori.

Lui Dragoș și Adrian Pavăl le-a plăcut cum arată arena din orașul german, așa că au decis ca acesta să fie modelul după care se va construi stadionul cel nou și la Bacău. Pe viitorul stadion ar urma să aibă loc atât meciuri de fotbal, cât și alte evenimente, de genul concertelor sau al spectacolelor.

Ion Țiriac putea prelua Bayern Munchen

Fotbalul este extrem de atractiv și pentru Ion Țiriac, fostul tenismen afirmând în nenumărate rânduri că și-ar dori să investească la clubul său de suflet, Dinamo București. În plus, miliardarul român a fost aproape să preia una dintre cele mai mari echipe din lume, Bayern Munchen.

Eu am avut decența și moralitatea, când mi s-a oferit acum 30-35-45 de ani Bayern Munich pe masă, să spun Beckenbauer. Altcineva e foarte bun pentru asta, eu pot să vă spun cum să faceți lojele și cum să câștigați mai mulți bani, dar nu intru în fotbal”,  a dezvăluit Țiriac într-un interviu acordat recent.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×