Toaletele unei bănci, înfundate cu bancnote de 500 de euro! Câteva restaurante au aceeaşi problemă!

Filon Stan   
în Hotnews
19/09/2017, 12:27
Toaletele unei bănci, înfundate cu bancnote de 500 de euro! Câteva restaurante au aceeaşi problemă!

Caz inedit în Elveţia! Toaletele aflate în seifurile unei filiale a băncii UBS, dar şi a câtorva restaurante din zonă, au fost înfundate cu bancote de 500 de euro! Cazul este anchetat de poliţie, potrivit AFP.

„Aceste bancnote autentice probabil au fost tăiate cu foarfeca. Acest lucru a avut ca efect colateral înfundarea toaletelor”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al justiţiei geneveze, Vincent Derouand, confirmând o informaţie dezvăluită de ziarul La Tribune de Genève. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Toalete înfundate cu bani! Cineva i-a despăgubit pe cei de la restaurant

Faptele s-au petrecut la jumătatea lunii mai. Prima data au fost înfundate toaletele din sala seifurilor agenţiei UBS, care dispune de servicii de gestionare a averii, potrivit justiţiei. Câteva zile mai târziu, grupurile sanitare de la trei restaurante din cartier s-au confruntat cu aceeaşi problemă.

O parte a celor 100 de mii de euro a putut să fie recuperată şi păstrată de către autorităţi, care suspectează două persoane. Justiţia refuză să spună mai multe în acest stadiu, ancheta fiind în curs. Potrivit La Tribune de Genève, aceste fonduri ar aparţine unor femei spaniole care au depus bani într-un seif la Geneva, în urmă cu mai mulţi ani.

Cum a aflat poliţia despre acest caz? ”Prin plângeri ale unor restaurante”, nemulţumite să-şi vadă toaletele înfundate, chiar dacă era vorba despre bani. Pentru ca misterul să fie şi mai mare, ”un avocat, reprezentant ai persoanelor care au aruncat bancnote, au trecut şi le-au despăgubit” cheltuielile cu instalatorii, declară Derouand, care a precizat că proprietarii şi-au retras, după aceea, plângerile.

Cu toate că distrugerea bancnotelor nu este ilegală în Elveţia, şi nici înfundarea toaletelor cu bancnote, justiţia a hotărât să-şi continue ancheta, ”ca măsură de precauţie, pentru a verifica provenienţa bancnotelor”, şi anume să stabilească dacă nu cumva au o origine îndoielnică, a spus el.

UBS nu a comentat.

Sursa: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×