Lovitură pentru Legile justiţiei! CCR declară neconstituţionale texte din Legea magistraţilor!

Filon Stan   
in Stiri de ultima ora
30/01/2018, 19:05
Lovitură pentru Legile justiţiei! CCR declară neconstituţionale texte din Legea magistraţilor!

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a anunţat decizia pe care au luat-o în privinţa legii statutului magistraţilor. Sunt chestiuni parţial neconstituţionale în această lege.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că sunt neconstituţionale mai multe dispoziţii din modificările la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a anunţat preşedintele CCR, Valer Dorneanu. De asemenea, CCR a cerut redefinirea erorii judiciare şi a relei credinţe, dar şi a gravei neglijenţe.

Texte din Legea privind statutul magistraţilor, neconstituţionale

„Am primit o serie de critici, care vizează critici intrinseci referitoare la mai multe texte din cuprinsul legii. Unele dintre aceste critici care vizau mai ales răspunerea magistraţilor au fost admise şi am cerut redefinirea erorii judiciare a relei credinţe şi a gravei neglijenţe. Pentru o altă serie de texte am respins ca neîntemeiate criticile”, a spus Valer Dorneanu. 

De asememenea, Curtea Constituţională a amânat pentru 13 februarie, discuţiile în cazul sesizărilor privind modificările la Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii. 

Ştirea MOMENTULUI

Adrian Diniș a murit la doar 32 de ani. Artistul, plâns de o țară întreagă

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.