Teste în România pentru depistarea misteriosului virus din China, la Institutul Matei Balș

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 21:29
Teste în România pentru depistarea misteriosului virus din China, la Institutul Matei Balș
Teste în România pentru depistarea noului tip de coronavirus apărut în China. Sursa foto: pixabay.com

Românii vor putea afla dacă sunt purtătorii virusului misterios care a dus la moartea a șase persoane în China și care e privit cu îngrijorare de către comunitatea medicală din întreaga lume.

Teste în România privitor la noul coronavirus care produce decese în China

Primele testări vor putea fi efectuate în curând la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat pentru Mediafax că în clipa de față există un acces limitat la teste.

Avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății

„În momentul de față au devenit disponibile teste pentru identificarea infecției cu acest virus, dar gândiți-vă că discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi”, a spus Rafila, conform mediafax.ro.

„Dar cred că în curând vom avea și în țară noastră și poate chiar la Institutul „Matei Balș”, teste care să poată depisteze acest tip de virus”, a mai spus doctorul.

„Înseamnă, practic, identificarea pacienților și a contactelor acestor pacienți, supravegherea lor, tratarea într-o zona în care să facă puțin probabilă răspândirea infecției. Sunt la aeroporturi, aeroporturile care au curse directe cu regiunea afectată din China, pe de o parte, care înseamnă, de fapt, identificarea pacienților febrili, care ar putea să vină din zona afectată și ar putea să aducă această afecțiune în țară în care ajung. În momentul de față nu avem decât patru cazuri și trei țări care au fost afectate. Mă refer la Coreea de Sud, Japonia și Thailanda”, a adăugat el.

Virusul a făcut victime în China, iar acesta s-a extins și în alte țări asiatice precum Coreea de Sud, Thailanda și Japonia.

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă cu privire la noul coronavirus că s-ar putea răspândi la nivel mondial, iar pentru acest scenariu a îndemnat spitalele din toată lumea să fie pregătite.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×