Reacţia Rusiei la noul experiment nuclear al Coreei de Nord

Sorin Dumitrescu   
în Hotnews
04/09/2017, 00:05
Reacţia Rusiei la noul experiment nuclear al Coreei de Nord

Lumea întreagă este în alertă după noul test nuclear al Coreei de Nord. Iresponsabilitatea liderilor de la Phenian poate duce la agravarea situaţiei la nivel mondial în privinţa păcii. Evident, reacţiile împotriva acţiunilor guvernului nord-coreean nu au întârziat să apară.

Rusia a estimat, duminică, că noul test nuclear efectuat de regimul de la Phenian merită cea mai fermă condamnare, dar în acelaşi timp a lansat un apel la calm

Test nuclear Coreea de Sud. Se cere intervenţia ONU

„Această ultimă manifestare a Phenianului de a ignora cererile din rezoluţiile în domeniu ale Consiliului de Securitate al ONU şi normele de drept internaţional merită condamnarea cea mai fermă’‘, relevă un comunicat al Ministerului de Externe rus, notează Agerpres.

Documentul lansează un apel la calm şi la reţinere de la orice acţiune care ar duce la o nouă ‘escaladare’ a situaţiei din Peninsula Coreeană.

Coreea de Nord a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen. Postul public de televiziune de la Phenian a afirmat că testul a fost un ‘succes total’. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×