Scutul antirachetă american a eşuat în Hawaii! Acelaşi sistem a fost instalat şi în România!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
in Stiri de ultima ora
01/02/2018, 14:12
Scutul antirachetă american a eşuat în Hawaii! Acelaşi sistem a fost instalat şi în România!

Armata SUA a efectuat, miercuri, în Hawaii, un test al sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore, însă acesta a fost nereuşit, a afirmat un oficial militar american sub protecţia anonimatului, relatează site-ul agenţiei Reuters şi CNN.

Potrivit sursei citate, o rachetă SM-3 Block IIA a fost lansată de la un sistem de testare Aegis de la o bază din Hawaii, însă nu a reuşit să lovească o altă rachetă lansată de la bordul unei aeronave. Agenţia de Apărare Antirachetă nu a comentat rezultatul testului, însă a confirmat că acesta a avut loc.

Scutul antirachetă american a eşuat în Hawaii!

„Agenţia de Apărare Antirachetă şi marinarii din Marina Militară a SUA care formează echipajul Complexului de Testare a Sistemului Antirachetă Aegis au efectuat un test de tir cu rachetă cu încărcătură reală cu ajutorul unei rachete standard SM-3 Block IIA lansată de la Poligonul de Rachete din Kauai, statul Hawaii, miercuri dimineaţa”, a declarat Mark Wright, purtătorul de cuvânt al agenţiei.

Japonia intenţionează să achiziţioneze sisteme Aegis Ashore pentru a-şi spori capacitatea de apărare în faţa ameninţărilor reprezentate de Coreea de Nord. Sistemul antirachetă poate intercepta rachete cu rază medie de acţiune.

Acelaşi sistem a fost instalat şi în România. „Sistemul Aegis Ashore România este complet operaţional şi în întregime finanţat. El reprezintă o contribuţie foarte importantă a Statelor Unite ale Americii şi a României la sistemul Balistic de Apărare Anti-Rachetă al NATO”, potrivit Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Ştirea MOMENTULUI

Adrian Diniș a murit la doar 32 de ani. Artistul, plâns de o țară întreagă

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.