Teodora a fost înmormântată azi, la Piatra Neamţ. Părinţii au dezvăluit ce a făcut înainte să moară

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
03/10/2019, 17:53
Teodora a fost înmormântată azi, la Piatra Neamţ. Părinţii au dezvăluit ce a făcut înainte să moară
Teodora a fost înmormântată astăzi, la Mănăstirea Paltin. Sursa foto: adevărul.ro

Teodora, fiica preotului Florin Stamate de la Piatra Neamț pentru care s-a făcut o campanie de strângere de fonduri pe Internet, a fost înmormântată astăzi. Tânăra de 15 ani fusese răpusă de una din cele mai cumplite afecțiuni: cancer osos. Ultimii doi ani din viața adolescentei au fost groaznici.

Teodora a fost înmormântată azi la mănăstirea unde își petrecea vacanțele

Potrivit familiei preotului Stamate, singura grijă a fetei înainte să închidă ochii definitiv a fost să îi pregătească pe apropiați pentru momentul dureros. Fata a fost înmormântată departe de locul unde s-a născut, în cimitirul Mănăstirii Paltin de la Petru Vodă, județul Neamț. Motivul pentru care a fost ales acest loc este pentru că fata se ducea des acolo și îi plăcea să își petreacă vacanțele printre maici.

„A plecat după ce ne-a pregătit pe fiecare dintre noi pentru acest moment. Cu doar câteva zile în urmă a împărţit toate lucrurile ei fiecărui frăţior în parte, apoi ne-a spus că dorinţa ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii de maici Paltin – Petru Vodă – Neamţ, acolo unde de câţiva ani mergea în vacanţă şi petrecea clipe înălţătoare alături de maici. Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc”, a scris părintele Stamate în ziua în care a anunțat că fiica lui s-a stins din viață.

teodora stamate
Tânăra s-a luptat timp de doi ani cu cancerul osos. Sursa foto: știriest.ro

A plecat dincolo „împăcată cu sine și cu Dumnezeu”

„M-a întrebat cum va putea să mulţumească vreodată tuturor celor care au ajutat-o şi s-au rugat pentru ea…I-am zis că, făcând şi ea acelaşi lucru pentru toţi… Şi aşa… împăcată cu toţi, cu sine şi cu Dumnezeu în timpul slujbei sfântului Maslu după prima Evanghelie s-a stins în tăcere dăruindu-ne o ultimă lacrimă ce-i curgea din ochişor“, a mai scris preotul Florin Stamate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×