Teodora a fost înmormântată azi, la Piatra Neamţ. Părinţii au dezvăluit ce a făcut înainte să moară

Teodora a fost înmormântată azi, la Piatra Neamţ. Părinţii au dezvăluit ce a făcut înainte să moară
Teodora a fost înmormântată astăzi, la Mănăstirea Paltin. Sursa foto: adevărul.ro

Teodora, fiica preotului Florin Stamate de la Piatra Neamț pentru care s-a făcut o campanie de strângere de fonduri pe Internet, a fost înmormântată astăzi. Tânăra de 15 ani fusese răpusă de una din cele mai cumplite afecțiuni: cancer osos. Ultimii doi ani din viața adolescentei au fost groaznici.

Teodora a fost înmormântată azi la mănăstirea unde își petrecea vacanțele

Potrivit familiei preotului Stamate, singura grijă a fetei înainte să închidă ochii definitiv a fost să îi pregătească pe apropiați pentru momentul dureros. Fata a fost înmormântată departe de locul unde s-a născut, în cimitirul Mănăstirii Paltin de la Petru Vodă, județul Neamț. Motivul pentru care a fost ales acest loc este pentru că fata se ducea des acolo și îi plăcea să își petreacă vacanțele printre maici.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„A plecat după ce ne-a pregătit pe fiecare dintre noi pentru acest moment. Cu doar câteva zile în urmă a împărţit toate lucrurile ei fiecărui frăţior în parte, apoi ne-a spus că dorinţa ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii de maici Paltin – Petru Vodă – Neamţ, acolo unde de câţiva ani mergea în vacanţă şi petrecea clipe înălţătoare alături de maici. Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc”, a scris părintele Stamate în ziua în care a anunțat că fiica lui s-a stins din viață.

teodora stamate
Tânăra s-a luptat timp de doi ani cu cancerul osos. Sursa foto: știriest.ro

A plecat dincolo „împăcată cu sine și cu Dumnezeu”

„M-a întrebat cum va putea să mulţumească vreodată tuturor celor care au ajutat-o şi s-au rugat pentru ea…I-am zis că, făcând şi ea acelaşi lucru pentru toţi… Şi aşa… împăcată cu toţi, cu sine şi cu Dumnezeu în timpul slujbei sfântului Maslu după prima Evanghelie s-a stins în tăcere dăruindu-ne o ultimă lacrimă ce-i curgea din ochişor“, a mai scris preotul Florin Stamate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×