Bombardiere şi avioane de luptă deasupra Peninsulii Coreene

Sorin Dumitrescu   
în Hotnews
01/09/2017, 00:10
Bombardiere şi avioane de luptă deasupra Peninsulii Coreene

Peninsula Coreeană pare a deveni locul cel mai primejdios din lume pentru pacea planetei. Repetatele acţiuni de escaladare a situaţiei de catre guvernul de la Phenian prin lansarea de rachete a avut ca răspuns o atitudine din ce în ce mai agresivă,  mai ales verbală, din partea Statelor Unite. Preşedintele Donald Trump este decis să intervină cu duritate, pentru a pune lucrurile la punct în zonă.

Statele Unite şi Coreea de Sud şi-au unit forţele şi au planificat un exerciţiu comun de forţă.Mai multe bombardiere şi avioane de luptă survolează deasupra Peninsulei Coreene, ca o reacţie a ultimei lansări de rachetă a Phenian-ului, care a vizat spaţiul Japoniei, notează CNN.

Tensiune in Peninsula Coreeana. Avertisment pentru Phenian

Două bombardiere de timp B-1B, patru avioane de luptă F-15 şi patru avioane de luptă F-35B au luat parte la exerciţiul comun SUA-Coreea de Sud, a declarat pentru CNN un oficial al Forţelor Aeriene din Coreea de Sud.Exerciţiul a fost planificat pentru a “contracara puternic testele rachetelor balistice repetate şi dezvoltarea armelor nucleare de către Coreea de Nord”, a spus oficialul.

Deocamdată, SUA se mulţumeşte cu aceste forme de avertizare, un fel de demonstraţie de forţă, care să lămurească guvernul nord-coreean că ar fi o imensă eroare să încerce provocarea unei conflagraţii. Consecinţele ar fi însă dezastruoase nu numai pentru Peninsula Coreeană, ci la nivel global.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×