Vârsta pacienţilor a scăzut drastic! Marea lor pasiune îi lasă fără auz!

Filon Stan   
în Hotnews
13/10/2017, 18:24
Vârsta pacienţilor a scăzut drastic! Marea lor pasiune îi lasă fără auz!

Medicii ORL-işti trag un semnal de alarmă. Din ce în ce mai mulţi tineri ajung la medic cu probleme de auz! Folosirea iresponsabilă a telefonului mobil şi ascultatul muzicii cu sonorul la maximum în căşti poate duce la surzenie parţială sau chiar totală.

Tinerii pacienţi ajung la medic cu surdităţi brusc instalate sau care aud zgomote în urechi, pentru că folosesc foarte mult telefonul pe parcursul zilei şi în special îl ţin la o singură ureche. Tinerii care ascultă în căşti muzică dată la maximum pot ajunge surzi la 30 de ani, spune profesorul Codruţ Sarafoleanu, şeful Clinicii ORL de la Spitalul ”Sfânta Maria” din Capitală. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Telefonul ne surzeşte! Medicii de la ORL spun ce trebuie să facem să nu rămânem surzi

Deşi este o patologie nouă, medicii sunt tot mai îngrijoraţi de consecinţele folosirii telefonului mobil lipit de ureche. Muzica dată la maximum în maşină, acasă sau la discotecă şi zgomotele puternice produse de utilaje la locul de muncă sunt traume sonore care produc disconfort în urechi sau un ţiuit puternic.

Medicii recomandă ponderaţie în utilizarea telefonului, schimbarea urechii în timpul convorbirii şi ascultarea mai rară a muzicii la căşti, precum şi utilizarea unor căşti de dimensiuni mai mari la care muzica să fie ascultată cu sonorul moderat. Se recomandă evitarea căştilor de dimensiuni mici care pătrund în urechi.

Sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×