Tatăl Vioricăi Dăncilă a locuit în condiții mizere, în Ploiești. Filimon Nica a divorțat de mama fostului premier de ani buni

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 08:39
Tatăl Vioricăi Dăncilă a locuit în condiții mizere, în Ploiești. Filimon Nica a divorțat de mama fostului premier de ani buni
Tatăl fostul premier Viorica Dancilă a trăit în căminul-ghetou din Ploiești în condiții mizere. Sursa foto: Hepta.ro

Filimon Nica, tatăl fostului premier al României Viorica Dăncilă, a trăit în condiții mizerabile după ce a divorțat de mama politicianului. Bărbatul a trăit în condiții greu de imaginat în căminul-ghetou din orașul Ploiești alături de concubina sa și copii acesteia.

Filimon Nica, tatăl Vioricăi Dăncilă, trai mizerabil în Ploiești

Filimon Nica a divorțat de prima sa soție Marieta, mama Vioricăi Dăncilă, pe vremea când fostul premier al României era studentă în anul doi la facultate. Bărbatul i-a lăsat fostei soții un apartament micuț la marginea de vest a orașului Ploiești și s-a mutat alături de concubina sa.

Tatăl natural al fostului politician a locuit ani buni în căminul-ghetou Rafinorilor, din cartierul Mimiu, Ploiești. Filimon Nica a trăit în condiții mizerabile, căminul fiind debranșat de la gunoi și de la căldură. Un localar a povestit pentru ziarulincomod.ro că își face „nevoile în pungă și le aruncă la gunoi”.

„Tatăl prim-ministrului Viorica Dăncilă locuiește în cel mai mizerabil cămin social din Ploiești! Surse din administrația publică locală au confirmat pentru ziarul Incomod că Nica Filimon, tatăl natural al Vioricăi Dăncilă, locuiește în căminul Rafinorilor, din cartierul Mimiu, alături de concubina sa”, potrivit sursei menționate.

Părintele fostului președinte PSD a locuit în condiții greu de descris

Sunt bolnav, nu am apă, nu am toaletă, nu am condiții. Merg să-mi fac nevoile la spital, nu există utilitățile aflate în contract. Îmi fac nevoile în pungă și le arunc la gunoi!”, a mărturisit un locatar din căminul-ghetou din Ploiești.

„Au fost mereu multe persoane, au rămas cu datorii la gunoi. Din câte știu, acum nu mai au contract la gunoi, sigur sunt debranșați de la căldură. Blocul a fost renovat acum 5-6 ani. 

Atunci când au făcut procesul verbal de recepție a lucrărilor, până s-au dus la ultimul etaj și s-au întors lipseau din chiuvete, din baterii”, a declarat consilierul Robert Vâscan, relatează wowbiz.ro.

Tatăl natural al fostului premier al României, condamnat la închisoare

Părintele fostului premier s-a mutat în periferia decăzută de la marginea Ploieștului după anul 1990. Fostul plutonier a fost condamnat în decembrie 1985 de 3 ani cu suspendare, dar după ce a ispășit doar o jumătate de an în penitenciarele din țară a fost eliberat în urma unui decret de amnistie și grațiere dat de Nicolae Ceaușescu. S-a întâmplat pe 2 iunie 1986.

De asemenea, a fost încarcerat pentru 25 de zile într-un penitenciar din București în perioada în care avea 22 de ani și era studentă în anul al doilea la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești. Filimon Nica a fost condamnat pentru fraudă în comunism și iertat tot printr-unul dintre decretele pe care fostul președinte comunist le emitea în favoarea infractorilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×