Tăriceanu cere explicații guvernului după ce testele pentru coronavirus vor fi aduse printr-o firmă „modestă” din Iași

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 20:41
Tăriceanu cere explicații guvernului după ce testele pentru coronavirus vor fi aduse printr-o firmă „modestă” din Iași
Tăriceanu cere explicații PNL pentru achiziția de teste pentru coronavirus

Călin Popescu Tăriceanu este revoltat după ce Guvernul Orban a cumpărat teste de coronavirus printr-o firmă mică din Iași, care ar aparțile fiicei unui ofițer SRI.

Călin Popescu Tăriceanu cere explicații PNL

Liderul ALDE le cere celor din PNL să lămurească subiectul, printr-un mesaj extrem de dur, anunță stiripesurse.ro.

„Guvernul Orban a decis, în sfârșit, că este cazul să achiziționeze și mai multe teste pentru coronavirus.

Anunțul achiziționării unui număr rezonabil de teste din Coreea de Sud pentru coronavirus este un lucru de lăudat, chiar dacă vine puțin târziu și după ce, de o săptămână, ni se spune de către Organizația Mondială a Sănătății să testăm cât mai mult”, și-a început Tăriceanu mesajul.

Politicianul remarcă modul prin care criza a devenit „un motiv de îmbogățire a guvernaților sau a firmelor prietene”.

„Dar ca orice “lucru bine făcut”, cum spune șeful dlui Orban, în loc să cumpere testele prin Unifarm sau altă companie de stat, Guvernul a hotărât să dea 14 milioane de euro unei modeste firme din Iași.

Am atenționat atunci când am dat votul pe decretul de instituire a stării de urgență că această criză și starea specială nu trebuie să fie un motiv de îmbogățire a guvernanților sau a firmelor prietene.

Îi cer lui Ludovic Orban să lămurească rapid acest subiect și să găsească un mod de a transparentiza achizițiile publice din această perioadă. Orice oficial legat de această achiziție dubioasă trebuie să plece din funcție, indiferent cine e și pe cine are în spate”, a transmis Tăriceanu.

Conform publicației Ziarul de Iași, testele pentru coronavirus costă aproximativ 14 milioane de euro vor fi aduse de o firmă mică din Iași, lucru care ridică multe semne de întrebări.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×