Supravieţuitor din infern! Mărturia unui om care s-a salvat în timpul atacului din Noua Zeelandă

Dan Stancu   
în Stiri mondene
16/03/2019, 18:10
Supravieţuitor din infern! Mărturia unui om care s-a salvat în timpul atacului din Noua Zeelandă GALERIE FOTO

Noua Zeelandă este încă în stare de șoc după atacul terorist de vineri, soldat cu 49 de morți. Teroristul australian a fost pus oficial sub acuzare și încep să apară mărturii șocante ale celor care au reușit să supraviețuiască.

Mărturie după atacul din Noua Zeelandă: „Am fost norocos”

Un bărbat de culoare care a reușit să iasă viu din moscheea în care Brenton Tarrant a deschis focul a povestit cum a acționat acesta. „Trăgea în cei aflaţi pe podea, îi lua la rând. Am fost norocos, fiindcă eram sub cei care muriseră deja”, a spus bărbatul. Vezi VIDEO AICI.

Mulți dintre locuitorii orașului Christchurch au coșmaruri după sângerosul atentat de vineri. „Soţia mea nu a putut dormi, ne gândeam că gloanţele vor trece prin geam. E îngrozitor, e un moment răscolitor, e foarte greu să descriem prin ce trecem” a povestit un bărbat, încă marcat de cele întâmplate.

Atacatorul din Noua Zeelandă a fost pus sub acuzare.
Atacatorul din Noua Zeelandă a fost pus sub acuzare.

Putea fi mult mai rău

Autoritățile din Noua Zeelandă au dezvăluit că numai intervenția fermă a forțelor de ordine a făcut ca numărul victimelor să fie mult mai mare. „Infractorul era în mişcare, iar în vehiculul în care era au fost găsite alte două arme de foc şi în mod absolut intenţia sa era aceea de a continua atacul”, spus premierul țării, Jacinda Ardern.

Brenton Tarrant a filmat atacul și, spre final, spune cu cinism: „Prea repede, ar fi trebuit să stau mai mult. Nu prea a fost timp să îi iau a țintă, erau prea multe ținte, prea mulți oameni, parcarea era plină”. În înregistrarea de 17 minute, el trage peste 100 de focuri de armă și ucide la întâmplare. El a fost pus sub acuzare pentru crimă. „ Îi vor fi aduse şi alte acuzații. Vreau să asigur pe toţi neozeelandezii că facem tot ce putem pentru a răspunde la acest atac şi punem la dispoziţie toate resursele disponibile”, a declarat comisarul Mike Bush.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×