Superstiţia de Revelion pe care puţini o cunosc! Este total interzis să faci acest lucru în noaptea dintre ani

Dan Suta  
înStiri mondene
30/12/2019, 12:42
Superstiţia de Revelion pe care puţini o cunosc! Este total interzis să faci acest lucru în noaptea dintre ani
Există o superstiție de Revelion cunoscută de puțini români. Sursa foto: pixabay.com

Superstiția de Revelion pe care puțini o știu are legătură chiar cu strugurii, fructe pe care e bine să le consumăm, câte 12 boabe, când bate clopotul schimbării anului la ora 00:00 fix.

Superstiția mai puțin cunoscută de Revelion: Nu ține strugurii pe masă

Ei bine, chiar dacă este bine să ai la tine ciorchine de struguri, acestea nu au ce căuta pe masa de Revelion și nici în prima zi din an. Asta deoarece boabele de struguri semnifică lacrimile, iar dacă le lași pe masă vei avea parte numai de necazuri tot anul următor.

Strugurii trebuie ținuți în mână, iar înghițirea celor 12 boabe de struguri simbolizează eliminarea suferinței, căci lacrimile sunt astfel îndepărtate și fac loc lucrurilor bune, fericirii.

Cine doarme pe 1 ianuarie, va dormi tot anul

Pe lângă această superstiție, și anume să nu ținem strugurii pe masă, există o altă serie de obiceiuri de care românii țin cont în noaptea dintre ani.

Se spune că dacă porți ceva roșu, chiar și lenjerie intimă, vei scăpa de farmece și vei fi ferit de boli tot anul următor.

De asemenea, e bine să ții în buzunar bani, căci vei avea parte de ei tot anul. Dacă ai buzunarul gol, vei intra sărac și sărac vei fi în următoarele 12 luni din an.

Se mai spune că de Revelion e indicat să ții pe masă o crenguță de brad, căci vei fi veșnic tânăr și sănătos și falnic precum bradul.

Trebuie să ai la tine în ziua de Anul Nou ceva zornăitor, niște clopoței, de pildă, căci aceștia alungă spiritele rele și necazurile din familie și le atrag pe cele bune.

Scrie dorințele pe care le ai pe o foaie și păstrează foaia la tine în noaptea dintre ani. Puneți dorința cea mai mare în gând înainte să desfaci șampanie și nu o împărtăși nimănui.

Conform superstițiilor, cine doarme în prima zi din an va dormi tot anul, iar cine muncește în prima zi din an va avea un an roditor pe planul profesional.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×