Amazon a deschis primul supermarket! Nimeni nu stă la coadă!

Filon Stan   
în Galerie foto
23/01/2018, 14:47
Amazon a deschis primul supermarket! Nimeni nu stă la coadă! GALERIE FOTO

Tehnologie de vârf într-un supermarket, la Seattle. Cei de la Amazon au deschis primul magazin complet automatizat şi operat prin camere video inteligente. Clienţii nu vor mai fi nevoiţi să stea la coadă pentru a plăti produsele cumpărate. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Amazon Go, supermarketul celor de la Amazon, a fost testat în ultimii ani, în circuit închis, de angajaţii companiei. Magazinul foloseşte camere inteligente pentru a identifica fiecare client dar şi produsele pe care acesta le cumpără.

Supermarketul Amazon, magazinul unde nu stai la coadă!

Clienţii sunt identificaţi prin scanarea aplicaţiei Amazon, pentru a intra în magazin, iar suma finală de plată este preluată prin intermediul contului lor Amazon. Camerele, montate pe plafon, funcţionează cu senzori de pe rafturile magazinului şi pot simţi şi înregistra atunci când este luat un articol de pe raft, chiar dacă este pus înapoi.

Problemele de dinainte de lansare includeau faptul că aparatura nu recunoştea diferiţi clienţi cu construcţii asemănătoare şi copiii care puneau produse pe cele mai înalte rafturi la care puteau ajunge, nu pe rafturile corecte, dezorientând sistemul. Amazon Go este cea de-a treia incursiune a companiei în vânzarea fizică, după Amazon Books, care are acum peste 10 magazine în SUA, şi după achiziţionarea lanţului Whole Foods, pe care l-a cumpărat cu 10,7 miliarde de lire sterline.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×