SUA: Un candidat se retrage din cursa pentru Casa Albă

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
05/03/2016, 10:54
SUA: Un candidat se retrage din cursa pentru Casa Albă

Neurochirurgul in retragere Ben Carson a anuntat oficial vineri retragerea din cursa la investitura republicana pentru Casa Alba, cu ocazia reuniunii anuale a conservatorilor, la doua zile dupa ce hotarase sa ia o pauza in campania prezidentiala.

„Chiar daca parasesc campania (prezidentiala), sunt multe persoane care ma iubesc, dar pur si simplu nu voteaza pentru mine”, a declarat Ben Carson cu ocazia CPAC, intr-un stil confuz care a marcat aventura sa pentru investitura partidului, relateaza AFP.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Voi ramane profund angajat pentru a incerca sa salvez tara”, a adaugat conservatorul care a fost singurul candidat de culoare la alegerile din noiembrie, aplaudat in picioare de peste 1.000 de persoane reunite in apropierea capitalei federale, Washington.

Ben Carson a decis sa nu participe la dezbaterea republicana de joi, deoarece nu mai vedea „o cale politica inainte” in campania sa pentru Casa Alba in 2016.

In prezent, au mai ramas oficial patru candidati republicani, printre care Donald Trump, marele favorit.

La fel ca omul de afaceri, Benjamin Carson, 64 de ani, nu a exercitat niciodata un mandat politic inainte de a se lansa in cursa si s-a aflat pe locul al doilea in sondaje intre septembrie si inceputul lunii decembrie.

„In calitate de republicani, nu suntem unii dusmanii altora si nu ne putem permite sa le livram democratilor toate aceste munitii”, a mai declarat el vineri inainte de a parasi scena, facand aluzie la profundele diviziuni din tabara republicana si la cei patru candidati ramasi in cursa, dupa dezbaterea deosebit de furtunoasa de joi.

Doctorul Carson nu a castigat in niciunul dintre cele 12 state americane unde au avut loc pana in prezent alegeri primare, cel mai bun rezultat fiind locul al patrulea in Iowa la 1 februarie, iar ziua de „super-marti” nu a facut decat sa accentueze marginalizarea sa.

sursa: ziare.com

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×