Stema României de la Ambasada din Ungaria, acoperită cu steagul secuiesc!

Filon Stan    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/01/2018, 15:44
Stema României de la Ambasada din Ungaria, acoperită cu steagul secuiesc!

Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat după ce placa cu stema de pe sediul Ambasadei României din Budapesta a fost acoperită cu un steag al Ţinutului Secuiesc în noaptea de vineri spre sâmbătă de membrii ai grupării extremiste “Mişcarea celor 64 de comitate”, ca replică la declaraţiile premierului Mihai Tudose.

Precizări de presă referitoare la incidentele produse la Ambasada României la Budapesta

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI


Ministerul Afacerilor Externe îşi manifestă preocuparea faţă de atitudinea provocatoare a Mişcării „Celor 64 de comitate” şi condamnă producerea unor astfel de incidente care au ca scop defăimarea simbolurilor naţionale.

MAE consideră că săvârşirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizaţii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă şi contravine spiritului şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice.
MAE lansează un apel către autorităţile ungare de a asigura inviolabilitatea şi integritatea localurilor misiunii României şi a personalului său şi, în acest scop, va avea o discuţie cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti.

Citeşte şi 
Revolta partidelor din Ungaria, după afirmaţiile premierului Tudose privind Ţinutul Secuiesc
Reamintim că autorităţile române au exprimat constant, în dialogul cu Budapesta, dorinţă de cooperare, lucrând pentru valorificarea, la potenţialul său superior, a parteneriatului strategic dintre cele două state şi construind pe baza fundamentului juridic reprezentat de Tratatul politic de bază.
În dialogul bilateral politico-diplomatic, partea română transmite aşteptările sale ferme ca Ungaria să îşi asume promovarea unei relaţii bilaterale în parametrii unui parteneriat strategic autentic, în consonanţă cu reperele anterior menţionate.

ACTUALITATE Stema României, acoperită cu steagul Ţinutului Secuiesc la Budapesta
Stema României, acoperită cu steagul Ţinutului Secuiesc la Budapesta
 

Închide ×