Ștefan Bănică, împietrit la aflarea veștii că Tamara Buciuceanu a murit: „A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea”

Dan Suta   
în Stiri mondene
15/10/2019, 21:36
Ștefan Bănică, împietrit la aflarea veștii că Tamara Buciuceanu a murit: „A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea”
Tamara Buciuceanu a murit la vârsta de 90 de ani. Sursa foto: libertatea.ro

Ștefan Bănică a făcut un comentariu emoționant după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit. Actorul și cântărețul a jucat alături de ea în seria de filme „Liceenii”, unde partenera lui era muziciana Oana Sîrbu. Ștefan Bănică își va aminti toată viața de Tamara Buciuceanu, pe care actorii o alintau tanti Tama.

Ștefan Bănică, mesaj după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

„A murit Tamara. Noi ii spuneam tanti Tama. A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea. In schimb, ne-a lăsat multe personaje nemuritoare in teatru, televiziune sau in film. Ele nu mor. Ele rămân pentru generații întregi, sa le descreţească frunţile, să le cultive. Asta înseamnă până la urmă un ARTIST cu A mare! Asta a fost Doamna Tamara Buciuceanu! Mulțumesc pentru tot ce am învățat și m-ai învățat lucrând cu tine. Drum lin, tanti Tama!”, este reacția lui Ștefan Bănică, scrie spynews.ro.

O serie de actori și-au exprimat astăzi condoleanțele după ce au aflat că artista de 90 de ani s-a stins din viață la Spitalul Elias. Printre aceștia se numără Carmen Tănase, Marian Râlea și Tania Popa. Directorul Teatrului Național București, Ion Caramitru, a făcut astăzi o destăinuire în premieră.

tamara buciuceanu
Tamara Buciuceanu a refuzat un rol pentru că nu se mai simțea în stare să joace în vreo piesă de teatru. Sursa foto: wowbiz.ro

Ion Caramitru i-a oferit rolul vieții sale, dar ea a refuzat

Acesta a spus că i-a oferit artistei cu 65 de ani de carieră în teatru și film posibilitatea să joace în rolul vieții sale, însă ea l-a refuzat pentru că nu s-a simțit capabilă să mai joace, nu mai era în putere.

„La un moment dat i-am propus să joace un rol pe care l-a dorit foarte mult, toată viaţa şi pentru care ar fi fost dedicată să joace, rolul principal în Micul infern, piesă care se joacă la TNB. Ea ar fi fost prototipul. Mi-a spus atunci timidă şi speriată că nu mai are putere, că îmi mulţumeste, că e rolul vieţii ei, dar e puţin prea târziu, că nu se simte în stare. Aceasta a fost ultima mea discuţie profesională cu ea“, a mărturisit astăzi directorul TNB.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×