Statul va suporta o parte din contribuţii pentru salariile din IT şi alte trei domenii!

Filon Stan    Claudiu I   
in Stiri de ultima ora
07/02/2018, 14:47
Statul va suporta o parte din contribuţii pentru salariile din IT şi alte trei domenii!

Guvernul se pare că a găsit o soluţie de moment pentru problemele generate de trecrea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Ministrul de Finanţe a anunţat că statul va suporta o parte din contribuţii pentru salariile IT-iştilor, dar şi a altor trei categorii profesionale.

Statul va face pasul acesta, doar dacă angajatorul va creşte salariul brut cu cel puţin 20 la sută faţă de nivelul lunii decembrie 2017. Ordonanţa Ministerului de Finanţe ar urma să rezolve problemele pentru un an, prin deduceri suportate din bugetul de stat.

Statul va suporta o parte din contribuţii pentru salariile din IT

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a anunţat că măsura va viza patru categorii profesionale. Este vorba despre persoanele fizice încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, persoanele fizice care desfăşoară activităţi de creare de programe pentru calculator (IT-iştii), persoane fizice care desfăşoara activităţi de cercetare-dezvoltare-inovare şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă (sezonierii), potrivit Digi24.ro.

Astfel, în luna ianuarie angajatorii ar trebui să compenseze, pentru ca mai apoi să primească diferenţa de la stat. „Pentru angajatori nu este niciun efort bugetar, iar pentru stat este un mecanism foarte simplu, nu are niciun impact pe buget”, a explicat Eugen Teodorovici.

Ştirea MOMENTULUI

Fiica Gabrielei Cristea a făcut febră, iar vedeta nu a dormit toată noaptea! Ce a povestit

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.