Ajutor de la stat pentru tinerii care vor să-şi construiască o casă

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
12/01/2018, 14:59
Ajutor de la stat pentru tinerii care vor să-şi construiască o casă

Veşti bune pentru tinerii care vor să-şi construiască o casă în acest an! Aceştia vor primi ajutor de la stat, conform legislaţiei în vigoare, prin acordarea, la cerere, a unui teren gratuit. Pentru a beneficia de teren gratuit, tinerii trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

Programul se adresează persoanelor care au între 18 şi 35 de ani. Practic, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită cât timp există casa de pe el, iar acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat. „Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Statul oferă teren tinerilor care vor să-şi construiască o casă

Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul”, prevede actul normativ.

Suprafţa terenului solicitat va fi acordată ţinându-se cont de localitatea respectivă. Suprafaţa minimă ce poate fi atribuită este de 140 de metri pătraţi, iar cea maximă de 300 de metri pătraţi. În cazul oraşelor, suprafeţele variază între 250 şi 400 de metri pătraţi, iar în comune pot ajunge până la 1000 de metri pătraţi. Tinerii trebuie să depună o cerere pe care o găsesc în format tipizat la primăria localităţii unde vor să îşi construiască locuinţa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×