Statul Islamic vinde sclave sexuale pe Facebook

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
31/05/2016, 17:06
Statul Islamic vinde sclave sexuale pe Facebook

Teroriştii din Statul Islamic folosesc reţeaua de socializare Facebook pentru a vinde sclave sexuale altor jihadişti. Acesta este cea mai recentă descoperire şocantă privind modalitatea în care sutele de femei ajunse în mâinile teroriştilor sunt tratate.

Imagini cu o tânără de 18 ani au fost publicate pe Facebook de un membru al grupării teroriste, relatează Russia Today. „Pentru toţi fraţii care vor să cumpere o sclavă, asta costă 8.000 de dolari”, a scris alături de fotografie, pe contul de Facebook terorist care se prezintă drept Abu Assad Almani.

Câteva ore mai târziu, el a postat o a doua imagine, în care apare o tânără palidă şi ochii în lacrimi. “O altă sclavă, tot aproximativ 8.000 de dolari. Da sau nu?”, scrie de această dată sub fotografie. Imaginile au fost urmate rapid de comentarii, în care Almani îşi îndeamnă prietenii de pe Facebook “să se căsătorească şi să vină la Dawlah”, teritoriul controlat de Statul Islamic în Irak şi Siria. Sunt şi discuţii aprinse cu alţi oameni pe reţeaua de socializare care se întreabă dacă preţul de 8.000 de dolari este unul justficat. Totodată, unii dintre cei care au reacţionat fac glume privind înfăţişarea fetelor, în timp ce alţii îl critică pe Almani pentru că a publicat fotografii cu femei care nu poartă vălul islamic.

Citeşte şi: Sclavele sexuale ale Statului Islamic. Jihadiştii îndoapă femeile cu anticoncepţionale pentru a le viola încontinuu

Fotografiile celor două femei au fost accesibile scurt timp, după care au fost şterse de pe Facebook, însă scoate la iveală cum teroriştii din Statul Islamic folosesc reţelele de socializare cu sediul în SUA, Twitter şi Facebook, pentru a atrage recruţi, pentru a face propagandă, dar şi pentru a vinde sclavele sexuale. Sclavele sexuale ale Statului Islamic par să se confrunte cu probleme tot mai dificile, după ce teroriştii au pierdut teren în urma presiunilor militare şi economice.

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×