Statul Islamic a decapitat al doilea ostatic japonez!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
01/02/2015, 08:29
Statul Islamic a decapitat al doilea ostatic japonez!

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat că l-a executat prin decapitare pe ostaticul japonez Kenji Goto, potrivit unui videoclip postat sâmbătă pe Twitter de organul de media al grupărilor jihadiste Al-Furqan, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Videoclipul, a cărui autenticitate nu a putut fi confirmată imediat, îl arată pe ostatic îmbrăcat în portocaliu şi stând în genunchi, iar alături de el apare un bărbat mascat îmbrăcat în negru, cu un cuţit în mână. Acesta face guvernul japonez responsabil pentru moartea ostaticului.

Videoclipul se încheie cu imaginea unui corp cu capul decapitat.

Potrivit centrului de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, călăul cu accent britanic este acelaşi care a fost prezent în videoclipurile anterioare ce arătau decapitarea de ostatici occidentali de către SI.

Jurnalistul Kenji Goto a fost răpit în Siria la sfârşitul lunii octombrie.

Videoclipul nu face nicio menţiune despre pilotul iordanian, ameninţat de asemenea cu moartea de SI.

Gruparea jihadistă a ameninţat, în ultima sa înregistrare, că îl va ucide pe pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh joi dacă Iordania nu eliberează o jihadistă irakiană în schimbul lui Kenji Goto.

SI a executat un alt ostatic japonez, Haruna Yukawa, într-o înregistrare difuzată de SI la 24 ianuarie. El a fost capturat în august în Siria, înainte ca Goto să vină să-l caute şi să fie răpit la rândul său.

SURSA: romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×