Statul Islamic ameninţă, din nou, Portugalia. Au fost întărite măsurile de securitate

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
01/04/2016, 11:00
Statul Islamic ameninţă, din nou, Portugalia. Au fost întărite măsurile de securitate

Portugalia si-a intarit masurile de securitate, in special in aeroporturi, dupa publicarea unui mesaj neautentificat al gruparii jihadiste Statul Islamic.

In mesaj au fost lansate, din nou, amenintari impotriva Lisabonei, au informat, joi seara, serviciile de securitate portugheze, scrie AFP.

„Au fost luate masurile de securitate necesare, inclusiv in aeroporturi”, dupa informatiile referitoare la acest mesaj, a declarat secretarul general al Serviciului de securitate interna a Portugaliei, Helena Fazenda, citata de agentia de presa Lusa.

Acest mesaj, atribuit jihadistilor si difuzat marti pe retelele sociale, care mentioneaza Portugalia ca tinta potentiala, nu a fost autentificat oficial, dar este luat in serios de autoritatile portugheze, potrivit jurnalului local Expresso.

Nivelul de alerta terorista din Portugalia a fost insa mentinut la un nivel moderat, trei pe o scara de cinci.

Autoritatile nu au renuntat sa organizeze, marti, la Leiria meciul amical de fotbal dintre selectionatele portugheza si belgiana, mutat in Portugalia dupa atentatele care au facut 32 de morti si 340 de raniti la aeroportul si o statie de metrou din Bruxelles.

La sfarsitul lunii ianuarie, un jihadist luxemburghez de origine portugheza in varsta de 27 de ani, pe nume Steve Duarte, a amenintat Portugalia, precum si Spania, intr-o inregistrare video difuzata de Statul Islamic, potrivit autoritatilor portugheze citate de Expresso.

Acesta se afla printre jihadistii de origine portugheza din randurile Statului Islamic.

In acest videoclip, un jihadist purtand cagula se refera in special la Spania si Portugalia, atragand atentia ca Statul Islamic vrea sa restabileasca Al-Andalus, numele teritoriilor din Peninsula Iberica sub dominatie musulmana intre secolele al VIII-lea si XX. Acesta a amintit orasele Toledo si Cordoba.

sursa: ziare.com

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×