Start-up Nation 2018: Cum trebuie să îți faci un plan de afacere bun pentru a primi finanțarea de 200.000 lei

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
29/12/2018, 13:33
Start-up Nation 2018: Cum trebuie să îți faci un plan de afacere bun pentru a primi finanțarea de 200.000 lei GALERIE FOTO
Ghidul Start-up Nation 2018

Programul Start-up Nation va oferi sprijin prin finanţare nerambursabilă pentru 10.000 de antreprenori care vor să iniţieze afaceri. Mai jos puteţi vedea toate detaliile şi paşii care trebuie parcurşi de un antreprenor pentru a pregăti planul de afaceri. Ghidul Start-up Nation pe care se bazează este sesiunea din 2017 a acestui program.

În primul rând, documentele necesare se află pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIPPIMM). Conform regulilor, se pot socilita până la 200.000 de lei cu finaţare nerambrusabilă de până la 100%, iar de acest ajutor pot beneficia microîntreprinderile, dar și întreprinderile mici și mijlocii care au fost înființate după data de 30 ianuarie 2017.

Ghidul Start-up Nation 2018

Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, antreprenorii trebuie să pregătească planul de afaceri, care are mai multe etape:

1. Pregătirea documentelor justificative (certificatul de înmatriculare al societății; actul constitutiv al întreprinderii; certificatul constatator emis de Oficul Registrului Comerțului cu ocazia înființării societății; copie a cărții de identitate, dar și CV-ul responsabilului legal al societății; oferte financiare și tehnice pentru bunurile (echipamente, mobilier, autoutilitare, etc) sau serviciile (creare site, consultanță, cursuri de antreprenoriat, contabilitate etc) ce vor fi achiziționate.

2. Justificarea necesității realizării investiției (existența unei piețe de desfacere pentru produsele sau serviciile sale; cunoașterea concurenței existente dar și a celei potențiale;
prețurile practicate pentru bunuri sau servicii similare; comportamentul și preferințele consumatorilor.)

Ghidul Start-up Nation 2018. Cum poţi obţine fonduri pentru afacerea ta
Ghidul Start-up Nation 2018. Cum poţi obţine fonduri pentru afacerea ta

3. Detalierea investiției necesare realizării proiectului (aici trebuie să fie oferite detalii concrete despre planul de afaceri, iar în cadrul acestei părţi trebuie să existe oferte financiare și tehnice).

4. Fluxul tehnologic al activității desfășurate (descrierea spațiului în care se va desfășura viitoarea activitate economică; operațiunile desfășurate în cadrul producerii de bunuri sau furnizării de servicii, începând cu aprovizionarea de materii prime și terminând cu livrarea către client; rolul și importanța în cadrul fluxului tehnologic al echipamentelor achiziționate.)

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×