Star Wars, record de bilete vîndute pentru premieră

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
20/10/2015, 18:48
Star Wars, record de bilete vîndute pentru premieră

Noul film din seria Star Wars scrie istorie în cinematografele din Marea Britanie si Statele Unite. În numai câteva minute, site-urile Fandango si Movie Tickets, care au vandut bilete în avans pentru premiera din 18 decembrie, au căzut din cauza numărului mare de utilizatori.

“Nu s-a mai întâmplat aşa ceva niciodată”, a declarat un operator de la Movie Tickets, citat de Hollywood Reporter.

În Marea Britanie, Vue Entertainment, firma care operează 755 de săli de cinema, a anunţat că a vândut 45.000 de bilete în primele 24 de ore de când acestea au fost puse în vânzare.

“Un asemenea nivel de vânzări se înregistra în 30-60 de zile şi asta numai pentru blockbuster-uri”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, citat de Hollywood Reporter.

“Am procesat 10.000 de bilete in primele 90 de minute, ceea ce nu s-a întâmplat vreodată”, a mai spus acesta.

În Polonia, acolo unde Vue operează 30 de cinematografe, au fost raportate vâzări de un bilet la două secunde, iar în Germania s-a depăşit recordul de 6000 de bilete rezervate în 12 ore.

Star Wars: The Force Awakens va avea premiera în Marea Britanie pe 17 decembrie, iar în restul lumii, inclusiv în România, pe 18 decembrie.

Potrivit unei companii de cercetări de piaţă din Statele Unite, citată de GadgetReport.ro, noul Star Wars ar putea obţine peste 100 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii, iar încasările totale vor depăşi graniţa de 1 miliard de dolari.

Experţii în cercetări de piaţă sunt de părere că acest lungmetraj va domina box office-ul mondial şi că va depăşi din acest punct de vedere filmul „Avatar”, regizat de James Cameron.

Trailerul filmului Star Wars: The Force Awakens, lansat marti noapte, a adunat in numai 4 ore, peste 7 milioane de vizualizari pe youtube.

Sursă: www.gadgetreport.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×