Stagiul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus! Bomba a fost aruncată de ministrul Apărării!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/08/2018, 17:41
Stagiul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus! Bomba a fost aruncată de ministrul Apărării!
Stagiul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus

Stagiul militar ar putea redeveni obligatoriu! Bomba a fost aruncată de ministrul Apărării, chiar la şedinţa de bilanţ! Astfel, tinerii ar putea fi din nou obligaţi „să facă armata”. Mihai Fifor a invocat modelul altor state din zonă, cât şi faptul că serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, nu anulat.

„Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar”, a explicat Mihai Fifor, marţi, la şedinţa de bilanţ după primele şase luni de mandat.

Stagiul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus şi în Germania

Reintroducerea stagiului militar obligatoriu este dezbătută şi în Germania, la iniţiativa Uniunii Creştin-Democrate, partidul cancelarului german Angela Merkel. Germania a eliminat recrutarea militară în urmă cu şapte ani, potrivit Agerpres.

Serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat prin legea 395 din 2005. Ultima încorporare a recruţilor a fost în octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în iunie 2006. La vremea respectivă, Armata Română număra în jur de 300.000 de soldaţi, potrivit capital.ro.

Armata Română face recrutări, după ce a pierdut mii de angajați care au plecat de sub drapel, nemulțumiți de salarii! Recrutarea rezerviştilor voluntari a început pe data de 2 aprilie, iar termenul limită de depunere a dosarelor a fost prelungit până pe 22 iunie 2018 de Ministerul Apărării Naţionale.

Sunt disponibile peste 3.400 de posturi, dintre care aproximativ 380 pentru ofiţeri, 140 pentru maiştri militari, aproximativ 680 pentru subofiţeri şi peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, potrivit unui comunicat al MApN. Doritorii, trebuie să meargă la sediile centrelor militare zonale, judeţene sau de sector pe a căror rază îşi au domiciliul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×