Spitalul Județean Suceava, focar de infecție în 2020, decorat de Iohannis în 2019 cu „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. VIDEO

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 23:43
Spitalul Județean Suceava, focar de infecție în 2020, decorat de Iohannis în 2019 cu „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. VIDEO
Spitalul Județean Suceava, decorat de Iohannis în 2019

Spitalul Județean Suceava este în centrul unui scandal monstru în aceste zile după ce peste 100 de oameni, majoritatea cadre medicale, au fost infectați cu COVID-19.

Spitalul Județean, decorat de Klaus Iohannis

Totul a pornit din cauza managementului defectuos și lipsa protocoalelor. Mai mult, mărturiile asistentelor și medicilor curg în aceste zile și se află lucruri incredibile din Suceava. Aparent, oamenii au fost nevoiți să îngrijească bolnavi de coronavirus, care erau netestați, și fără un echipament de protecție corespunzător.

Ironie a sorții, același spital a fost decorat de către Președintele României Klaus Iohannis în aprilie 2019, în urmă cu un an, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

Conform publicației ziardesuceava.ro, Iohannis a mai acordat diferite ordine și următoarelor spitale, conform comunicatului oficial al administrației prezidențiale:

  • Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă Cluj-Napoca.
  • Ordinul Meritul Sanitar în grad de Comandor Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău.
  • Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.
  • Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Institutului Clinic Fundeni Bucureşti.
  • Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.
  • Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava.
  • Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Constanţa.
  • Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Spitalului Municipal Orşova.

Iohannis revine în octombrie și laudă Spitalul

Mai mult, președintele Klaus Iohannis a revenit în octombrie la Suceava, cu ocazia inaugurării unui nou ambulatoriu.

Iată ce declara „managerul„ Vasile Rîmbru, suspendat în prezent din funcție după ce Spitalul Județean a ajuns un focar de infecție: „Prin realizarea ambulatoriului am vizat efectuare de servicii specifice ambulatoriului integrat pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie și de la alți medici specialiști sau prin prezentarea directă, atât pentru consultații, cât și pentru controale programate, creșterea accesibilității populației la servicii diverse și complete, acordarea la cel mai înalt standard a asistenței medicale de specialitate populației arondate, asigurarea egalității de șanse în ceea ce privește accesul persoanelor la servicii de sănătate de calitate, moderne și eficiente, respectarea legislației în vigoare pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale”.

Președintele Iohannis, prezent la eveniment, a lăudat efortul celor prezenți și a oferit o declarație „stângace” conform ziardesuceava.ro.

„Este o realizare foarte frumoasă și sunt convins că veți avea foarte mulți pacienți aici! După ce vor vedea și vor auzi oamenii ce realizări aveți aici, în Suceava, fiți convinși că veți avea musafiri din multe alte părți. Vă doresc să-i tratați foarte bine, să aveți numai pacienți mulțumiți! Felicitări”, a explicat Iohannis.

Din păcate, vorbele președintelui s-au adeverit și Spitalul are mai mulți pacienți decât poate duce. Infectați cu coronavirus.

  • 7.3 milioane de euro a costat construcția noului ambulatoriu al Spitalului Județean
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×