SpaceX lansează cea mai puternică rachetă din lume! Elon Musk îşi trimite autoturismul Tesla în spaţiu!

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
06/02/2018, 15:02
SpaceX lansează cea mai puternică rachetă din lume! Elon Musk îşi trimite autoturismul Tesla în spaţiu!GALERIE FOTO

Miliardarul Elon Musk îşi vede visul cu ochii! SpaceX se pregăteşte să lanseze marţi cea mai puternică rachetă din lume. Lansarea este programată să aibă loc la ora 6:30 p.m GMT (20:30, ora României) de pe platforma din Florida, de unde a decolat şi racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au aselenizat, scrie Descoperă.

Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. Mail Online notează că Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de kilometri de Pământ.

SpaceX lansează marţi cea mai puternică rachetă din lume

Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare şi se vor reîntoarce pe Pământ. Însă lansarea este extrem de riscană, după cum a afirmat şi Elon Musk ar exista „şanse mari ca vehiculul să nu ajungă la destinaţie”.

În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu maşina electrică ataşată de rachetă. În interiorul maşinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din maşină se va auzi melodia „Space Oddity” a lui David Bowie.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×