Cea mai puternică rachetă din lume a fost lansată! Propulsoarele Falcon Heavy au aterizat apoi la punct fix

Filon Stan   
in Video
07/02/2018, 12:05
Cea mai puternică rachetă din lume a fost lansată! Propulsoarele Falcon Heavy au aterizat apoi la punct fix

Milionarul Elon Musk scrie istorie! Marţi seara a fost lansată cu succes cea mai nouă rachetă a companiei SpaceX: Falcon Heavy. Aceasta este cea mai puternică din lume . În acelaşi timp, când racheta se îndepărta de Pământ, la centrul spaţial Kennedy din Florida, două dintre cele trei propulsoare reutilizabile aveau să se întoarcă şi să aterizeze în sincron. 

Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a decolat de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida în ropotele de aplauze ale echipei SpaceX. După câteva minute, două dintre propulsoarele auxiliare reutilizabile s-au detaşat de racheta principală şi au revenit singure la sol.

Cea mai puternică racheta a decolat! Propulsoarele SpaceX au aterizat în sincron

Treapta propulsoare centrală, despre care SpaceX a preconizat că are puţine şanse să fie salvată, a ajuns în Oceanul Atlantic cu o viteză de circa 483 kilometri pe oră, împroşcând apă pe puntea barjei-dronă amplasate în vederea acestei aterizări, a informat Elon Musk în cadrul unei conferinţe de presă organizată după eveniment.

„Mi-am imaginat o explozie gigantică pe rampă, cu roţile sărind pe drum şi logo-ul aterizând undeva cu zgomot. Dar, din fericire, nu s-a întâmplat aşa ceva. Lucrurile nebuneşti devin realitate”, a adăugat antreprenorul.

Racheta lansată de SpaceX nu a avut echipaj uman, în schimb, a avut o încărcătură neobişnuită: o maşină electrică Tesla Roadster produsă tot de Elon Musk. Rachetele Falcon 9 au fost folosite de mai multe ori în cadrul misiunilor de reaprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale. Acestea s-au întors de 21 de ori aterizând pe uscat sau pe barje amplasate pe ocean.

Ştirea MOMENTULUI

Horoscop zilnic 18 iulie 2018. Zodiile pentru care se ivesc șanse de naratat

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.