Sorin Grindeanu, invitat să se întoarcă în PSD! Fostul premier este în prezent președintele ANCOM

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
26/12/2019, 15:48
Sorin Grindeanu, invitat să se întoarcă în PSD! Fostul premier este în prezent președintele ANCOM
Sorin Grindeanu a fost invitat înapoi în PSD *foto: facebook

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost invitat în a doua zi de Crăciun la o ședință a Biroului Județean PSD Timiș. Actualul președinte interimar al filialei bănățene, deputatul Alfred Simonis, a încercat astfel să îl convingă pe Grindeanu să renunțe la funcția de președinte ANCOM și să revină în partid. Fost lider al social-democraților timișoreni, Sorin Grindeanu a spus că se va gândi la această ofertă și va lua o decizie în privința reînscrierii sale în PSD.

Sorin Grindeanu, invitat înapoi în PSD

„M-a onorat invitația lansată de foștii mei colegi, iar prezența mea astăzi aici trebuie privită ca un gest de mulțumire pentru o echipă pe care am condus-o și care m-a susținut într-un moment important pentru mine dar și pentru partid. Practic, PSD Timiș a fost prima organizație din țară și aproape singura care a sesizat că partidul se îndepărtează de misiunea sa, a fost prima filială care a cerut răspicat respectarea democrației interne de partid.

Probabil că și acum foștii colegi de la PSD Timiș vor să transmită același mesaj și anume ca partidul să redevină al membrilor săi, să se reapropie de cetățean”, a spus Sorin Grindeanu în fața liderilor județeni de la PSD Timiș.

„Nu sunt azi în postura de a da sfaturi sau de a face propuneri, dar poate că e bine ca PSD în ansamblul său să se uite mai atent la curajul pe care filiala Timiș l-a avut într-un moment în care răul putea fi stopat sau limitat – când spun „rău” nu mă refer la o persoană sau la mai multe, ci la un mod totalitar de a conduce un partid. Unde a ajuns, vedem cu toții”, a mai declarat Grindeanu, cu aluzie la mandatul de președinte al PSD al lui Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu a fost primul premier demis de Liviu Dragnea

Sorin Grindeanu a fost numit premier din partea PSD după ce social-democrații au câștigat alegerile în decembrie 2016. Grindeanu avea însă să fie demis după o jumătate de an, la presiunile liderului Liviu Dragnea.

Grindeanu a refuzat timp de cîteva zile să părăsească guvernul și a încercat să provoace înlăturarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Filiala PSD Timiș l-a susținut în demersurile sale.

În prezent, Sorin Grindeanu este președinte la ANCOM – Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, unde are un salariu de peste 13.000 de lei pe lună. De asemenea, Grindeanu și ANCOM au fost în mijlocul unui scandal în acest an, după ce fosta miss Buzău, Cătălina Miriță, l-a însoțit pe Grindeanu la o întâlnire a serviciilor poștale în Insulele Azore.

Dacă se va întoarce în PSD, Grindeanu va fi nevoit să renunțe la funcția pe care o ocupă în prezent.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×