Sondaj INSCOP: Daca duminica ar fi alegeri, doar 3 partide ar intra in Parlament

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/07/2015, 16:24
Sondaj INSCOP: Daca duminica ar fi alegeri, doar 3 partide ar intra in Parlament

PNL ar obtine peste 44% din voturile romanilor, daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, releva un sondaj INSCOP transmis miercuri AGERPRES. Potrivit cercetarii, in topul optiunilor de vot ale romanilor conduce PNL, cu 44,5%, urmat de Alianta PSD-UNPR cu 37,1%. In Parlament ar mai intra si UDMR, cu 5,1% din voturi.

Romanii nu au o optiune clara cand vine vorba de disponibilitatea de a acorda votul unui partid nou infiintat.

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, noul PNL (PNL+PDL) ar obtine 44,5% (44,7% in aprilie), in timp ce Alianta PSD-UNPR ar inregistra 37,1% din sufragii (39,1% la masuratoarea din luna aprilie, cand a fost testata intentia de vot pentru Alianta PSD – UNPR si PC, partid aliat intre timp cu PLR in cadrul ALDE), iar UDMR 5,1% dintre optiunile exprimate (5,2% in aprilie).

Pe locurile urmatoare in optiunile de vot ale romanilor se claseaza ALDE, care ar obtine 3% din voturi (fata de 2,2% in aprilie cand a fost masurata intentia de vot pentru PLR, aliat intre timp cu PC si formand ALDE), PMP cu 2,4% (fata de 2,8% in aprilie), M10 (partidul condus de Monica Macovei), masurat in premiera in cadrul Barometrului INSCOP – Adevarul, cu 2,3%, PRM cu 2,1% (fata de 2% in aprilie) si PNTCD cu 1,2% (fata de 1% in aprilie).

ULTIMA ORĂ! OANA ROMAN, DE URGENŢĂ LA SPITAL! MEDICII AU INTERVENIT IMEDIAT! FOTO CU VEDETA!

IMAGINI BOMBĂ CU ILINCA VANDICI! GALERIE FOTO DE LA PLAJĂ! E DEMENŢIALĂ!

Totodata, 2,3% dintre respondenti si-au exprimat optiunea pentru alte partide (fata de 2% in aprilie). 25,5% dintre respondenti nu s-au hotarat, 9,7% declara ca nu merg la vot, in timp ce 4,9% nu stiu sau nu raspund.

In ceea ce priveste votul pentru un partid nou infiintat, 39,5% dintre respondenti declara ca nu ar acorda votul lor la viitoarele alegeri unui partid nou infiintat (fata de 35,8% in aprilie), 29,6% ar pune stampila de vot pe o asemenea formatiune (fata de 29,8% in aprilie), iar 25,4% nu sunt hotarati (fata de 23,6% in aprilie). Nu stiu sau nu raspund – 5,5% (fata de 10,8% in aprilie).

Exclusiv. Gigi Becali s-a implicat personal! Decizie BOMBĂ a INSTANTEI

VESTE ŞOC pentru milioane de ROM NI! Trebuie să se prezinte de URGENŢĂ cu buletinul

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 9 – 14 iulie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.075 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%.

Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×