Soluții ingenioase în Ungaria! Cum vor ungurii să crească natalitatea în țară. Gratuitate la tratamente

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 11:51
Soluții ingenioase în Ungaria! Cum vor ungurii să crească natalitatea în țară. Gratuitate la tratamente
Autoritățile ungare încurajează cuplurile să facă copii. Sursa foto: pixabay.com

Autoritățile din Ungaria au găsit soluții pentru natalitatea scăzută. Premierul Viktor Orban a declarat că de la începutul acestui an tratamentele pentru fertilizarea ”in vitro” nu vor mai fi supuse plăți, așadar vor fi gratuite.

Tratamente gratuite pentru cuplurile din Ungaria care vor să aibă copii

Guvernul ungar a cumpărat în decembrie 2019 șase clinici private specializate dintre care patru sunt în Budapesta. Motivul pentru care premierul Viktor Orban a luat această decizie este faptul că se dorește creșterea natalității pe teritoriul țării.

Totodată, de la 1 ianuarie 2020, autoritățile ungare au stabilit ca tratamentele pentru fertilizarea ”in vitro” să fie gratuite. Prin urmare, fertilizarea în vitro „nu va mai fi supusă legilor pieţei”. Premierul ungar a mai anunțat că investitorii privați ”nu vor obține autorizații”, așadar nu vor putea investi în domeniul fertilizării ”in vitro”.

„Guvernul a decis că, începând cu 1 februarie, medicamentele folosite în tratamentul problemelor de fertilitate vor fi gratuite”, a spus şeful guvernului de la Budapesta, în timpul unei conferinţe de presă, relatează Agerpres.

Autoritățile ungare scutesc de impozit mamele cu cel puțin trei copii

Încurajând natalitatea și economia premierul ungar Viktor Orban a decis să elimine impozitele pe venit pentru femeile care au cel puțin trei copii. Cabinetul de la Budapesta discută în momentul de față dacă există spațiul fiscal necesar pentru această măsură.

În plus, premierul ungar a mai adăugat că din luna februarie familiile vor putea beneficia de stimulente economice. Totodată, reducerile de taxe pentru mamele care au mai mult de 3 copii este doar una dintre măsurile pe care vrea să le ia guvernul pentru creșterea natalității.

Autoritățile ungare sprijină familiile tinere și au în proiectul de guvernare subvenții pentru construcția de case și credite fără dobânzi pentru achiziţionarea de automobile de către tinerii care intenţionează să aibă copii.

Potrivit celui mai recent recensământ (2016) pe teritoriul Ungariei sunt înregistrate 2,74 milioane de familii, dintre care 211.066 aveau cel puţin trei copii.  Măsurile de la Budapesta vin pentru a frâna declinul demografic al țării care are la momentul actual 9,8 milioane de locuitori.

Viktor Orban refuză imigraţia ca soluţie a măririi numărului de locuitori, în condițiile în care foarte mulți unguri au emigrat în Europa de Vest în ultimii 10 ani.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×