Solstiţiul de iarnă, cea mai scurtă zi din an, dar cea mai lungă noapte!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
21/12/2017, 11:30
Solstiţiul de iarnă, cea mai scurtă zi din an, dar cea mai lungă noapte! GALERIE FOTO

Pe data de 21 decembrie are loc solstiţiul de iarnă, care reprezintă ziua cea mai scurtă şi noaptea cea mai lungă. În această zi, emisfera nordică a planetei este în punctul cel mai îndepărtat faţă de soare, scrie USA Today.

Momentul exact are loc în acelaşi timp peste tot pe Terra. În România, are loc la 18:28. Una dintre cele mai faimoase celebrări are loc la Stonehenge din Anglia, unde druizii, păgânii şi alţii se adună în fiecare an pentru a celebra evenimentul.

Solstiţiul de iarnă 2017! Cea mai scurtă zi şi cea mai lungă noapte

Solstiţiul de iarnă, la fel ca cel de vară şi echinocţiile de toamnă şi primăvară, sunt evenimente centrale în culturile precreştine. „Din punct de vedere cultural, solstiţiile şi echinocţiile sunt folosite pentru a puncta începuturile sau mijlocul sezoanelor”, a precizat Rick Kline de la Spacecraft Planetary Imaging Facility, ce ţine de Universitatea Cornell.

Solstiţiul este începutul astronomic al iernii, chiar dacă meteorologii văd 1 decembrie ca fiind începutul anotimpului, ce marchează începutul celor mai reci trei luni din an din Emisfera Nordică. După solstiţiu, zilele încep din nou să crească.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×