Şoferul maşinii anti-PSD o dă în judecată pe Alina Mungiu Pippidi

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/08/2018, 17:34
Şoferul maşinii anti-PSD o dă în judecată pe Alina Mungiu Pippidi
Soferul masinii anti-PSD o da in judecata pe Alina Mungiu Pippidi

Șoferul maşinii anti-PSD, Răzvan Ştefănescu, a declarat marţi, după ce şi-a recuperat permisul de conducere, că intenţionează să depună o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva Alinei Mungiu-Pippidi, care i-ar fi criticat pe românii din diaspora.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au admis, marţi, propunerea de clasare, astfel că dosarul a fost închis. Șoferul s-a simțit foarte jignit de ceea ce a scris Alina Pippidi într-un editorial în care persifla comunitatea de români din afara țării.

Șoferul mașinii anti-PSD o dă în judecată pe Alina Mungiu Pippidi pentru că s-a simțit jignit

”Nu mi-au spus nimic, mi-au dat permisul. Nu ştiu dacă mă încălzeşte să-şi ceară cineva scuze mie. (…) Vreau să depun o plângere pentru doamna Pippidi, cu diaspora, care ne-a jignit. Nu sunt un amărât, nu mor de foame. Da, soţia mea şi băieţelul merg cu Wizz Air, dar nu pentru că sunt amărâţi. (…) A spus că suntem amărâţi, că mergem cu low cost. Merg cu low cost şi diferenţa i-o dau băiatului meu să-şi cumpere ceva. (…) Într-un fel, m-am simţit jignit, normal. Dacă bănuieşti ceva, ai o bază. La CNCN o să depun plângerea (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării). Dacă cei din diaspora se simt lezaţi de declaraţia doamnei, să ia legătura cu mine, dacă se simt lezaţi. Eu m-am simţit”, a declarat Răzvan Ştefănescu.

Precizările vin după ce Alina Mungiu-Pippidi a scris, într-un editorial publicat pe România Curată, că românii din diaspora care zboară cu preţ redus sunt în ”topul precarităţii economice şi sociale în mai multe ţări europene”.

”Iată că iese la iveală ce ştie oricine care ia o cursă low-cost, să zicem Ryan spre Berlin, care e unica alternativă oricum, şi asistă săptămînal la lupta fetelor teutone inflexibile cu populaţia prost plătită şi prost educată de români, în copleşitoare proporţie din totalul pasagerilor, care calcă toate regulile, se preface că nu pricepe ce i se spune, se aşează unde nu are voie şi face mai mult zgomot decît tot terminalul la un loc. Bine aţi venit în lume diaspora românească, aceea care conduce în topul precarităţii economice şi sociale în mai multe ţări europene, ca să nu mai vorbim de topul educaţiei, şi care face coadă pe 1 august la intrarea în ţară cu remorci de junk cars ataşate – că asta e marea afacere a românului, vînzarea unei rable”, a scris Mungiu-Pippidi.

Șoferul a ținut prima pagină a ziarelor, după ce și-a făcut apariția pe străzile din România la volanul unei mașini care avea un număr de înmatriculare care jignea PSD-ul. După ce iniţial Brigada Rutieră a Capitalei a deschis dosar penal pentru fapte în cazul lui Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii înmatriculate cu numere M…PSD şi i-au reţinut permisul acestuia, pe motiv că automobilul nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunţat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei, ulterior ei au propus clasarea dosarului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×