Șoferii, obligați să achite noi taxe! Milioane de conducători auto sunt afectați de decizie

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 13:14
Șoferii, obligați să achite noi taxe! Milioane de conducători auto sunt afectați de decizie GALERIE FOTO
Șoferii vor fi obligați să își achite taxele

Șoferii care nu au plătit taxele pentru deținerea și utilizarea autoturismelor nu vor mai putea fenta legea ca până acum. Milioane de conducători auto sunt afectați de o decizie care prevede că cei care nu au plătit taxele sau impozitele pentru automobile vor fi sancționați în întreaga Uniunea Europeană.

Șoferii vor fi obligați să își achite taxele

Conducătorii auto puteau fenta până acum legea pentru o perioadă de timp. Scăpau de fisc fără să își achite taxele pentru automobile, dacă plecau în străinătate. Asta pentru că nu exista nicin sistem de monitorizare la nivel european care să permită depistarea șoferilor care datorează bani statului. Însă de acum nu vor mai putea scăpa de fisc dacă vor părăsi țara.

Statele care fac parte din Uniunea Europeană au acum la dispoziției un sistem care le permite să aibă acces reciproc la datele naționale cu privire la înmatricularea mașinilor. În aceste condiții, șoferii care nu își plătesc taxele vor fi depistați repede. Noul sistem de schimb de informații a fost implementat în ceea ce privește taxarea rutieră electronică în mod formal de Consiliul Uniunii Europene. Totul, în urma unui acord provizoriu încheiat cu Parlamentul European la 20 noiembrie 2018.

Șoferii care nu își plătesc taxele vor fi depistați cu ușurință
Șoferii care nu își plătesc taxele vor fi depistați cu ușurință

Conducătorii auto nu vor mai putea fenta legea

Noile reglementări au ca scop identificarea șoferilor care nu își plătesc taxele anuale și obligarea lor la achitarea impozitelor. Normele sporesc interoperabilitatea sistemelor de taxare electronică și devin tot mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Sunt, de asemenea, mult mai ușor de utilizat.

Obstacolele administrative vor fi îndepărtate, astfel că nu vor mai exista proceduri greoaie de aprobare şi specificaţii tehnice locale nestandardizate. Directiva urmează să fie semnată şi va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Documentul va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare, iar noile măsuri se vor aplica la 30 de zile de la intrarea în vigoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×