Șofer tras pe dreapta de polițiști pentru un simplu tricolor! Explicațiile polițistului s-au viralizat!

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
14/08/2018, 13:04
Șofer tras pe dreapta de polițiști pentru un simplu tricolor! Explicațiile polițistului s-au viralizat!
Un sofer care avea tricolorul pe masina a fost tras pe dreapta de politisti

Caz cel puțin ciudat în București, unde un șofer a fost tras pe dreapta de un polițist de la rutieră doar pentru că avea tricolorul pe mașină! Bărbatul din Capitală îi acuză pe polițiști că nu i-au explicat ce lege încalcă, ci doar i-au spus că așa au primit ordin.

Vlad Marc a relatat pe o rețea de socializare că a fost oprit de un echipaj de Poliție deoarece a pus un steag tricolor pe mașina sa. ”Am fost oprit de Poliția Rutieră la Piața Romană după ce am făcut un tur cu mașina pâna la Piața Victoriei din pricina unui steag tricolor, cu pretextul că așa mi s-a transmis prin stație de la șeful meu. Asta înseamnă o dictatură. (…) Singurele cuvinte pe care a fost în stare să le spună sunt: depășește gabaritul”, a scris Vlad Marc, într-un mesaj pe Facebook.

Șoferul tras pe dreapta pentru că avea pe mașină tricolorul a rămas fără explicații

Agentul de poliție care l-a oprit pe șoferul nu a avut o explicație exactă pentru șoferul tras pe drepta, ci a spus că așa a primit ordin de la superiorii săi. ”Probabil că ați deranjat prin trafic. Eu așa am primit prin stație să vă opresc pe dumnevoastră”, a spus polițistul care l-a oprit în trafic.

Discuția dintre șoferul tras pe dreapta de oamenii legii pentru tricolorul de pe mașină și agent a fost filmată, iar imaginile au fost vizualizate de peste 20.000 de persoane, în ultimele 24 de ore. Potrivit noului cod rutier, ”autovehiculul sau ansamblul de vehicule care, prin construcție sau datorită încărcăturii transportate, depășește masa totală de 80 tone și/sau lungimea de 40 m ori lățimea de 5 m sau înălțimea de 5 m poate circula pe drumul public numai în baza autorizației speciale emise de administratorul acestuia și cu avizul politiei rutiere”.

Un alt șofer care a avut de suferit în România este cel care a ales un număr de înmatriculare pentru mașina sa care aducea prejudicii Partidului Social Democrat. Șoferul a fost tras pe dreapta și condus la secția de poliție, împreună cu fiul său minor. Scandalul a fost unul imens, iar acțiunea polițiștilor s-a dovedit a fi una abuzivă! După ce iniţial Brigada Rutieră a Capitalei a deschis dosar penal pentru fapte în cazul lui Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii înmatriculate cu numere M…PSD şi i-au reţinut permisul acestuia, pe motiv că automobilul nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunţat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei, oamenii legii au propus clasarea dosarului.

Magistrații au clasat astfel dosarul, iar șoferul și-a recuperat chiar și permisul de conducere. ”Nu mi-au spus nimic, mi-au dat permisul. Nu ştiu dacă mă încălzeşte să-şi ceară cineva scuze mie. (…) Vreau să depun o plângere pentru doamna Pippidi, cu diaspora, care ne-a jignit. Nu sunt un amărât, nu mor de foame. Da, soţia mea şi băieţelul merg cu Wizz Air, dar nu pentru că sunt amărâţi. (…) A spus că suntem amărâţi, că mergem cu low cost. Merg cu low cost şi diferenţa i-o dau băiatului meu să-şi cumpere ceva. (…) Într-un fel, m-am simţit jignit, normal. Dacă bănuieşti ceva, ai o bază. La CNCN o să depun plângerea (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării). Dacă cei din diaspora se simt lezaţi de declaraţia doamnei, să ia legătura cu mine, dacă se simt lezaţi. Eu m-am simţit”, declara Răzvan Ştefănescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×