Imagini de coşmar la Tribunalul de la Haga! Un criminal de război a băut otravă în faţa judecătorilor

Filon Stan   
în Video
30/11/2017, 11:55
Imagini de coşmar la Tribunalul de la Haga! Un criminal de război a băut otravă în faţa judecătorilor

Scene îngrozitoare la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, unde criminalul de război Slobodan Praljak s-a otrăvit în faţa judecătorilor! Fostul general croat bosniac s-a ridicat în picioare şi a spus că nu recunoaşte instanţa respectivă şi nu este criminal de război! A luat o sticluţă aflată pe masă şi a băut conţinutul respectiv, apoi l-a anunţat pe judecător că s-a otrăvit!

Audierea pentru condamnarea criminalului de război Slobodan Praljak la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a fost suspendată imediat. Slobodan Praljak, unul dintre cei şase foşti policieni croaţi bosniaci şi lideri militari, fusese condamnat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie la 20 de ani de închisoare, în 2013, pentru crimele comise în războiul croato-bosniac (1992-1994).

Slobodan Praljak s-a otrăvit în faţa judecătorilor! Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

În momentul în care judecătorul Curţii de la Haga a decis să menţină pedeapsa din 2013,  Praljak, în vârstă de 72 de ani, le-a spus celor din sală: „Slobodan Praljak nu este un criminal de război. Resping judecata voastră. Am băut otravă”. Medicii nu au mai putut face nimic pentru criminalul sinucigaş. 

Praljak este acuzat că, din postura de comandant militar senior, a ordonat direct masacrul populaţiei bosniace de religie musulmană în aproximativ 30 de localităţi din Bosnia şi Herţegovina. De asemenea, Slobodan Praljak este acuzat şi de coordonarea operaţiunii de bombardare a podului vechi din Mostar, construit în secolul XVI-lea, în noiembrie 1993.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×