Autorităţile locale au dat ordin de evacuare pentru 130 de case, însă oamenii refuză categoric să îşi părăsească locuinţele, putând fi luati de ape în orice moment.
Cele câteva sute de localnici din localitatea covăsneană Căpeni au petrecut noaptea în mijlocul satului. Au aşteptat cu groază veşti despre digul din apropierea localităţii, care stă să se rupă sub presiunea viiturilor.
Pompierii au mers din casă în casă pentru a-i convinge pe localnici să-şi părăsească gospodăriile.
Doar câţiva locuitori din sat au luat de bună avertizarea pompierilor şi au părăsit locuinţele, cu ajutorul salvatorilor.
La câţiva kilometri distanţă, ministrul Apelor, prefectul de Covasna şi alţi oficiali au făcut noapte albă în jurul hărţilor, căutînd soluţii pentru dezamorsarea situaţiei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Situaţia este cu adevărat tragică pentru că digul este deja fisurat, iar apa dă pe deasupra. Pompierii au ridicat un baraj din saci de nisip, dar nu e suficient.
Şi în judeţul Braşov, pompierii au salvat cu bărcile şapte adulţi şi un copil care rămăseseră izolaţi de viituri pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra, împreună cu aproape 1000 de oi.
Inundaţiile au lovit 30 de localităţi din ţară, anunţă Raed Arafat. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă susţine că oamenii vor fi evacuaţi cu forta dacă situaţia o va impune pentru a evita pierderea de vieţi omeneşti.
„Avem efective la nivelul a 11 judeţe, 29 de localităţi. A fost mai greu de convins populaţia din Baraolt să se evacueze. Lipsa cooperearii pune în risc acţiunea. Lumea evită evacuare forţată. Acum nu e cazul acolo. Înţeleg că apele sunt în scădere în Baraolt, dar şi la nivelul digului. Nu s-a produs o rupere majoră a digului. Lumea evită evacuarea forţată. Acum nu e cazul acolo. Dar în viitor trebuie luat în considerare. E imposibil ca ei să refuze”, a declarat Raed Arafat.
Sursă: www.antena3.ro