Situaţia de pe Dunăre îngrijorează navigatorii. „Acest fenomen ciudat nu a mai fost întâlnit de 10 ani”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/08/2015, 12:46
Situaţia de pe Dunăre îngrijorează navigatorii. „Acest fenomen ciudat nu a mai fost întâlnit de 10 ani”

Navigatorii încarcă barjele care circulă pe Dunăre în dreptul Portului Giurgiu la aproape jumătate din capacitate din cauza cotelor reduse ale apelor fluviului, a declarat vineri directorul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale (APDF) Giurgiu, Dănuţ Ofiţeru.

„Din cauza cotelor reduse ale Dunării, navele nu pot fi încărcate la capacitate maximă şi navigatorii încarcă navele aproape la jumătate din capacitate pentru că dacă înainte cotele permiteau un pescaj de 2,5 metri, acum pescajul este de aproape 1,6 metri. Cred că acest fenomen cu o Dunăre atât de scăzută în Portul Giurgiu nu a mai fost întâlnit de aproape zece ani de zile, respectiv din anul 2006, când a existat un fenomen foarte ciudat pentru că în primăvară am avut inundaţii şi cote foarte ridicate ale Dunării, iar în toamnă cotele au fost foarte reduse, aproape ca acum’, a declarat vineri, directorul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale(APDF) Giurgiu, Dănuţ Ofiţeru, potrivit Agerpres.

Galerie FOTO SUPER HOT!!! Alina Eremia a mers la PLAJĂ şi nu a mai ţinut cont de NIMIC!!!  A fost surprinsă în ipostaze INCENDIARE!

Navele care operează în portul Giurgiu şi descarcă în zona Canalului Plantelor şi în zona cunoscută ‘la verigă’ spre Zona Liberă pot intra la descărcat doar cu un pescaj de maximum 1,6 metri.

Galerie FOTO. A cerut DIVORŢ după ce a găsit POZE vechi cu NEVASTA. „Vreau copii, NU ŞOPÎRLE!!! Are 20 operaţii estetice”.

Marinarii din port spun că perspectiva este sumbră şi pentru perioada următoare deoarece se anunţă tendinţe de scădere a cotelor apelor Dunării şi pentru următoarea săptămână, iar acest fenomen s-ar putea prelungi până în luna septembrie.

Sursă: www.antena3.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×