Site-ul unde găseşti orice film, chiar dacă nu ştii cum se numeşte

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
20/03/2016, 16:52
Site-ul unde găseşti orice film, chiar dacă nu ştii cum se numeşte

Compania finlandeză Valossa a lansat un nou serviciu online numit „Whatismymovie?”, care vine în ajutorul celor care caută filme.

Spre diferenţă de motoarele de căutare obişnuite, Whatsmymovie? nu îţi oferă conţinut legat de filmul dorit, scopul său fiind identificarea filmului după o descriere, sau poate ajuta utilizatorii să descopere mai multe filme dintr-un anumit gen, cu un anumit actor, realizat de un anumit regizor, sau despre un anumit subiect.

Pentru a folosi Whatsmymovie?, nu trebuie decât să accesaţi site-ul www.whatismymovie.com, să descrieţi filmul în câteva cuvinte şi să apăsaţi butonul „search”. În câteva secunde, serviciul va oferi rezultatele care se încadrează în această descriere, primele dintre ele fiind cele mai relevante. Câteva exemple de utilizare pentru Whatismymovie? poate fi căutarea celui mai nou film despre Războiul Rece, filmul în care Vader i-a tăiat mâna lui Luke Skywalker, cel mai recent film cu Daniel Craig, etc.

Valossa este la început de drum, serviciul Whatismymovie? fiind primul lor produs public. Compania a fost înfiinţată în 2015, iar tehnologia din spatele acestui serviciu este în aşteptarea aprobării unui brevet. Proiectul a primit deja investiţii în valoare de 650.000 de dolari, iar compania doreşte să licenţieze tehnologia către alte servicii pentru a oferi funcţii de căutare text şi vocale folosind un limbaj natural. Tehnologia funcţionează analizând fluxuri video cu filme în timp real cu ajutorul unei inteligenţe artificiale proprietare, care poate interpreta semnale video şi audio.

sursa:  go4it.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×