Ancheta in cazul mortii rockerului Kurt Cobain ar putea fi redeschisa, in contextul in care un fost sef al Politiei din Seattle, care s-a ocupat de investigarea decesului solistului si chitaristului trupei Nirvana, in 1994, a cerut autoritatilor sa analizeze din nou acel dosar.
Norm Stamper, seful Politiei locale in anul 1994, atunci cand Kurt Cobain a murit, recunoaste ca a avut mereu dubii in ceea ce priveste cauza mortii starului rock si, in prezent, considera ca a venit timpul sa se ancheteze din nou cazul si persoanele implicate in viata starului trupei Nirvana, informeaza contactmusic.com.
Stamper, care apare intr-un nou documentar, „Soaked in Bleach”, ce analizeaza in detaliu decesului lui Kurt Cobain, a declarat: „V-as spune acum ca, daca as fi seful Politiei, as redeschide aceasta investigatie”.
Fostul sef al Politiei din Seattle spune ca este de acord cu mai multi fani ai starului rock care considera ca solistul trupei Nirvana a fost asasinat.
„De fapt, ar trebui sa studiem caracteristicile implicate in comportamentul indivizilor cheie care ar fi avut motive sa-l vada pe Kurt Cobain mort”, a adaugat Norm Stamper. „Daca, de fapt, Kurt Cobain a fost ucis, si nu s-a sinucis, si e posibil sa aflam asta, sa ne fie rusine ca nu redeschidem cazul. In definitiv, aceasta era responsabilitatea noastra”.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5570 de lei în a doua zi de Crăciun!
Kurt Cobain avea 27 de ani atunci cand s-a sinucis prin impuscare, pe 5 aprilie 1994, in vila lui din Seattle. Trupul sau neinsufletit a fost descoperit dupa trei zile. Genul de muzica rock foarte distorsionata, care aborda teme precum alienarea sociala, a devenit un simbol al generatiei X a anilor 1990 si a dus la aparitia curentului grunge-rock, pornind din Seattle.
Trupa rock Nirvana a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in aprilie 2014.
Trupa Nirvana, infiintata de solistul si chitaristul Kurt Cobain si de basistul Krist Novoselic la sfarsitul anilor 1980, a adus muzica grunge in curentul mainstream, fiind considerata formatia emblematica a generatiei X, din anii 1990, cu hituri precum „Smells Like Teen Spirit” and „Come As You Are”.
Dupa sinuciderea lui Kurt Cobain, in 1994, la varsta de 27 de ani, formatia s-a destramat, dupa ce a lansat trei albume de studio intr-o cariera de sapte ani, interval in care Nirvana a vandut 75 de milioane de discuri in toata lumea.
sursa: ziare.com