Simona Gherghe, mărturisiri CUTREMURĂTOARE pe blog: „Am fost bătută cu scîndura, cu pumnul, am făcut spasmul plînsului”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
03/06/2016, 17:26
Simona Gherghe, mărturisiri CUTREMURĂTOARE pe blog: „Am fost bătută cu scîndura, cu pumnul, am făcut spasmul plînsului”

Simona Gherghe a retrăit momentele grele prin care a trecut atunci când a făcut balet. Vedeta a fost lovită de profesori cu scândura peste picioare, iar după doi ani de activitate, a renunţat la sport.

Simona Gherghe recunoaşte că îşi dorea foarte mult să fie ca Nadia Comăneci, însă calvarul prin care a trecut la cursurile de balet, au făcut-o să îşi schimbe decizia.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Maria, Andreea, Ioana, Simona. Toate vor să fie Nadia. Exersează asiduu la bara de bătut covoare. Habar n-au cum e într-o sală adevărată de gimnastică. În jocul lor, nu lipsesc ceremonia de premiere, podiumul şi medalia. Niciuna nu cunoaşte preţul victoriei. Nu ştiu să povestesc despre celelalte, dar Simona l-a aflat.
Simona n-a urcat niciodată pe podium, n-a luat nicio medalie. Dar a luat bătaie.
Simona e o gimnastă ratată…

Toată copilaria mea mi-am dorit sa fiu Nadia. În jocurile noastre, noi, fetele ne băteam pentru rolul ei. Iar când am împlinit vârsta de şcoală, părinţii mei, martori ai acestei pasiuni, m-au dat la o clasă specială de gimnastică. Asta însemna antrenamente zilnice. Si, în fiecare dimineaţă, de la 8 la 9, balet.
Dar până să ajung acolo, a fost prima zi de şcoală. Şi prima oră de balet. În sală, antrenorul de gimnastică, domnul Radu, si balerina, doamna Balog. (Interesant, acum îmi dau seama că aşa le-am zis dintotdeauna: domnul şi doamna, într-o epocă în care toţi erau tovaraşi…) Era prima întâlnire şi, ca să ne verifice aptitudinile, ne-au pus sa facem şpagatul. Nu mi-a ieşit aşa cum ar fi trebuit şi m-am asezat, cu picioarele depărtate, într-o imitaţie stângace. Profesorul Radu m-a vazut, s-a apropiat şi m-a lovit cu pumnul în spate. O lovitură atât de puternică, încât o simt şi acum pe şira spinării.
– Aici nu ne relaxăm!
Tot ce-a urmat a fost un coşmar. Simpla prezenţă în sală a acelui om mă paraliza. Şi nu îndrăzneam să le spun nimic alor mei, pentru că eu îmi dorisem să fac gimnastică. Într-o zi, de frică, am făcut spasmul plânsului. M-am prăbuşit, horcăind sufocată, pe o saltea. Sala avea un balcon, de unde domnul Radu supraveghea antrenamentele. Ca să-mi treacă, mi-a aruncat de acolo, de sus, un cubuleţ de ciocolată. Cam cum arunci unui câine care nu se mai opreşte din schelălăit un colţ de pâine. Am ştiut, atunci, că n-o să fiu niciodată Nadia.

Chinul copilăriei mele a durat vreo doi ani. Până într-o zi, când am venit acasă cu picioarele vinete. Profesoara de balet, doamna Balog, o unguroaică a cărei singură plăcere era să ne jignească îngrozitor, mă bătuse cu o scândură, pentru că nu executasem corect nu ştiu ce mişcare… Părinţii nu m-au mai lăsat să merg la antrenamente. Aşa mi-am încheiat cariera sportivă. Am o singură amintire palpabilă, de atunci. Un articol, în Flacăra Iaşului, de prin ’84, în care eram menţionată ca rezervă a lotului judeţean de gimnastică ritmică. A fost, de altfel, şi cea mai mare performantă.

PS. Maria Olaru, campioană olimpică la gimnastică, îşi lansează sâmbătă cartea “Preţul aurului. Sinceritatea incomodă”. Am citit câteva pasaje, apărute în presă. Confesiunea Mariei e tulburătoare şi dureroasă. Iar mie mi-a redechis rănile”, a scris Simona Gherghe pe blogul său personal.

Recent, impresionată de bătaia cruntă pe care a încasat-o Alexandra Stan de la managerul ei, Marcel Prodan, dar şi de numeroasele cazuri de violenţă domestică din România, moderatoarea TV a iniţiat o campanie anti-violenţă.

Sursă: www.romaniatv.net

Închide ×