Lovitură pentru guvernul Tudose şi PSD! Vicepremierul Shhaideh, audiat la DNA!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
23/09/2017, 00:06
Lovitură pentru guvernul Tudose şi PSD! Vicepremierul Shhaideh, audiat la DNA! GALERIE FOTO

Lovitură pentru guvernul Tudose, dar şi pentru PSD! Viceprim-ministrul şi ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a fost prezentă în această dimineaţă, la sediul DNA. „Am fost informată asupra calităţii procesuale pe care o am în acest dosar. Am calitatea de suspect şi mai multe nu vă pot declara, fiind o anchetă penală în curs. În acest moment mi s-a adus la cunoştinţă această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am şi voi analiza împreună cu avocatul documentele”, a declarat vicepremierul la ieşire, fără a preciza despre ce dosar este vorba.

În ultima săptămână, au fost audiaţi la DNA foştii premieri Victor Ponta şi Sorin Grindeanu, însă aceştia nu au precizat dosarul în care au fost chemaţi să dea explicaţii. Victor Ponta, audiat luni la DNA a declarat doar că: „Nu am voie să spun în ce dosar. Mai demult mi s-a cerut să-l denunţ pe Băsescu” . Nici fostul prim-ministru, Sorin Grindeanu, nu a fost mai generos în a oferi amănunte despre dosarul în care a fost chemat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Situaţia lui Sevil Shhaideh va fi discutată în PSD săptămâna viitoare

Conform unor informaţii din interiorul PSD, situaţia vicepremierului va fi pusă în discuţie săptămâna viitoare, la întrunirea Comitetului Executiv, dar deja se aud zvonuri despre o posibilă demisie. Sevil Shhaideh este vicepremier şi ministru al Dezvoltării în guvernul Tudose. A fost ministru al Dezvoltării şi in guvernul Grindeanu, dupa ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să accepte desemnarea ei în funcţia de premier în urma propunerii facute de coaliţia PSD-ALDE, lucru ce a dus la alternativa Sorin Grindeanu.

Shhaideh a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării inclusiv în guvernul Ponta, în perioada 2012 – 2015. Anterior a lucrat la Consiliul Judeţean Constanţa ca director general al Direcţiei de Proiecte (2007 – 2012). Sevil Shhaideh (52 de ani) este considerată drept o apropiată a lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Ea gestioneaza un buget uriaş la Ministerul Dezvoltării, buget destinat proiectelor de dezvoltare locală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×