Sfat pentru români din partea unui expert Morgan Stanley: „Să stea acasă și să facă un plan de economii”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 20:05
Sfat pentru români din partea unui expert Morgan Stanley: „Să stea acasă și să facă un plan de economii”
Românii, sfătuiți să își facă un plan de economii

Specialiștii din domeniul economic dau sfaturi românilor care sunt închiși în casă în această perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Sfat din partea Morgan Stanley pentru români

Criza financiară este inevitabilă, astfel că românilor nu le rămâne altceva de făcut decât un plan de economii bine pus la punct. Tim Marian, manager de investiții al băncii Morgan Stanley a oferit mai multe sfaturi în acest sens, conform Ziarului Financiar.

„Mentorul meu m-a întrebat un lucru foarte simplu: când începi să construieşti o casă? Eu am răspus: când ai bani, logic! El a zâmbit şi a zis: nici vorbă. Nu începi să construieşti casa până când nu ai un plan.

Pentru majoritatea românilor, cred că cel mai benefic lucru ar fi să stai acum acasă, să scoţi o foaie de hârtie, un pix şi să începi să faci un plan.

Un plan de economii, un plan de investit regulat, indiferent de sumă, în imobil, în burse, în orice şi un plan, în mare, pentru viaţa ta. Unele din cele mai mari firme, averi, progrese etc. s-au făcut în perioade de criză. Ieşi din criza aceasta cu lecţia învăţată!”, a explicat bancherul.

În aceeași ordine de idei, expertul a oferit mai multe sfaturi și celor care vor să riște și să facă investiții în această perioadă: „Tu azi nu tranzacţionezi la bursă acţiuni. De fapt, tu tranzacţionezi sentimentele oamenilor: frica şi incertitudinea. E uşor să spui să scoţi sentimentele din ecuaţie, trebuie stăpânite. Sunt om şi eu, înţeleg că e greu, dar pune un plan pe hârtie exact ce ai vrea să faci în diverse circumstanţe.

Momentan, nu cumpăr acţiuni individuale, ci mă interesează să cumpăr indicii la o reducere mare. Dacă ai avut un portofoliu de calitate şi ai fost total în acţiuni, din păcate, probabil cel mai bun lucru ar fi să ai răbdare, să nu te panichezi şi să aştepţi”.

Morgan Stanley este una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume. Având sediul în New York City, compania oferă diverse produse și servicii financiare clienților acesteia, care pot fi individuali, corporativi sau chiar guvernamentali.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×