Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina, ultima şansă pentru persoanele necăsătorite! Ce trebuie să faci azi!

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
25/11/2017, 08:20
Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina, ultima şansă pentru persoanele necăsătorite! Ce trebuie să faci azi!

Sărbătoare mare pentru toţi creştin-ortodocşii! Pe data de 25 noiembrie,  Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Mare Muceniţa Ecaterina. Ecaterina s-a născut în Alexandria, fiind fiica guvernatorului provinciei egiptene Contăş pe vremea împăratului Maximinus. Slavii o prăznuiesc pe Sfânta Ecaterina pe 24 noiembrie, în timp ce grecii, arabii şi românii o cinstesc o zi mai târziu.

Încă din cele mai vechi timpuri au existat fel şi fel de tradiţii şi superstiţii legate de aceasta sfântă sărbătoare. Se spunea, spre exemplu, ca fetele nemăritate care posteau în ziua Sfintei Ecaterina urmau să îşi găsească sortitul.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Sfânta Mare Muceniţa Ecaterina! Ce trebuie să faci ca să te măriţi!

De asemenea, femeile măritate, dar care aveau probleme în căsnicie, posteau în această zi pentru că soţul lor să se îndrepte. În Franţa, femeile nemăritate care au trecut de vârstă de 25 de ani sărbătoresc această zi într-un mod cât se poate de inedit. Acestea îşi trimit cadouri între ele, se felicita, iar prietenii le fac bonete în culorile galben (semnifica credinţa) şi verde (semnifica înţelepciunea).

Cele care primesc bonete le poartă întreaga zi, participând chiar la parade special organizate. Femeile singure din Marea Britanie serbează şi ele această zi într-un mod deosebit, participând la parade ce se încheie cu focuri de artificii.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×