SRI s-a modernizat. Anunţurile despre spionaj se fac pe facebook!

Alex Bradescu   
în Stiri de ultima ora
15/11/2017, 09:12
SRI s-a modernizat. Anunţurile despre spionaj se fac pe facebook!

Serviciul Român de Informaţii a anunţat că a prins un spion sârb! Un extremist, care a luptat in Ucraina de partea separatiştilor proruşi, a fost declarat indezirabil în România timp de 15 ani, la cererea SRI. Sârbul spiona baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanţa,  şi furniza informaţiile unei puteri străine.

Deşi numele acesteia nu a fost pronunţat, este clar pentru toată lumea că este vorba de Rusia. Felul în care a fost oferită publicului larg informaţia este şi el unul „revoluţionar”: anunţul a fost făcut pe facebook, pe pagina Serviciului Român de Informaţii, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea. 

Spionul n-a reuşit mare lucru

Este vorba despre Bratislav Zivkovic, născut in 1975, autointitulat comandantul unei organizaţii paramilitare din Serbia, cu orientari naţionalist-şoviniste. S-a deplasat de mai multe ori în România cu scopul de culegere de informaţii care constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. „A intreprins acte preparatorii de procurare şi transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine sau agenţilor acestora, şi construirea de reţele informative pe teritoriul României”, a fost declaraţia făcută de oficialul SRI. 

Marincea afirmă că, totuşi, operaţiunile întreprinse de Zivkovic nu au fost încununate de succes: „Nu a reuşit să intre în posesia niciunui document sau informaţie clasificată”. Marincea spune că acesta reprizintă un risc la adresa securităţii naţionale, motiv pentru care a cerut declararea acestuia drept indezirabil pe teritoriul ţării noastre. 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×