Acuzaţii grave de la Kiev. Serviciile ruse ar fi plătit oameni să incendieze şcoli româneşti

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2018, 01:03
Acuzaţii grave de la Kiev. Serviciile ruse ar fi plătit oameni să incendieze şcoli româneşti

Informaţia a fost dezvăluită de Serviciul de Securitate Ucrainean, care spune că a reuşit să blocheze mai multe tentative de destabilizare a situaţiei din zonă invormeză www.stiriletvr.ro.

Presupusul complot al serviciilor de la Moscova a fost dezvăluit de şeful serviciului de securitate ucrainean.

Potrivit oficialilor de la Kiev, un cetăţean rus din Ucraina a fost plătit să recurteze oameni care să dea foc la două şcoli cu predarea în limba română din Cernăuţi.

Şef adjunct, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Viktor Kononenko: A fost stabilită identitatea acestora şi, prin toate procedurile internaţionale, îi vom trage la răspundere pentru actele criminale. De asemenea, am stabilit că Ponomariov planifică organizarea provocărilor în regiunea Cernăuţi.

Cetăţeanul rus David Ponomariov era urmărit de autorităţile ucrainiene din 2015. Acest complot a fost descoperit de un agent sub acoperire căruia Ponomariov i-a dezvăluit tot planul în timpul unor discuţii pe internet.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Bucureşti condamnă ferm orice acţiune îndreptată împotriva unor instituţii de învăţământ cu predare în limba română din Ucraina şi precizează că întreprinde demersurile necesare privind obţinerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanţele producerii acestor tentative.

Autorităţile ucrainene spun că aceasta nu este prima încercare a FSB-ului de a destabiliza situaţia din regiune.

Doar luna aceasta, Serviciul ucrainean de Securitate a descoperit 12 astfel de tentative.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×