Senator UDMR dat în urmărire națională! A primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 15:56
Senator UDMR dat în urmărire națională! A primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare
Un fost senator UDMR a fost dat în urmărire națională!

Un fost senator UDMR a fost dat în urmărire națională! Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Conform spuselor purtătorului de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin, Olosz Gergely, căci despre el este vorba, are domiciuliul pe raza județului Covasna.

Aceasta a admis că în acest moment autoritățile fac demersuri pentru depistarea persoanei în vederea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei. ”La această oră poliţiştii fac demersuri pentru depistarea persoanei respective în vederea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei. A fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Persoana respectivă avea domiciliul pe raza judeţului Covasna”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Un fost senator USMR a fost dat în urmărire națională

Fostul senator UDMR și fost președinte ANRE Olosz Gergely a primit condamnarea, joi. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție(ÎCCJ) au hotărât ca pedeapsa sa să constea în 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. De menționat este că decizia este definitivă.

Senator UDMR, dat în urmărire națională! A primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare
Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru punerea în executare a mandatului

Totodată, magistrații ÎCCJ au precizat hotătârea din anul 2016 a Curții de Apel București, moment în care Olosz Gengely a primit tot o pedeapsă de trei de ani închisoare, tot cu executare. De asemenea, instanța a mai decis și confiscarea sumelor de 384.000 de euro și 400.000 de lei de la fostul președinte ANRE.

Alături de Olsz Gergely a fost condamnat și finul fostului judecător al Curții Constituționale

De altfel, alături de acesta a mai fost condamnat și finul fostului judecător al Curții Constituționale, Ion Bîrcină, pentru cumpărare de influență. Acesta a primit un an și patru luni de închisoare. Așadar, în anul 2012, luna octombrie, procurorii DNA i-au trimis pe aceștia în judecată.

Senator UDMR, dat în urmărire națională! A primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare
Fostul senator UDMR și fost președinte ANRE Olosz Gergely a primit condamnarea, joi

În perioada 2010-2011, în rechizitoriul întocmit s-a precizat că inculpații Bîrcină Ion, Iliescu Costin, Stan Cătălin şi Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul precis de a influența inculpatului Olosz. Aceștia aveau în vedere obținerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere. Gergely, în schimbul banilor, ar fi lăsat să se creadă că are influență pe lângă o persoană cu funcție de conducere din cadrul CEZ România SA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×